Βαθμολογία

«Χέρι χέρι» τα ποσοστά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Ίδιο παραμένει το σκηνικό στο ντέρμπι της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά στις δημοσκοπήσεις που προσδοκούν να πιάσουν τον «παλμό» ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, όταν έρθει φυσικά η ώρα. Η διαφορά των δυο κομμάτων σύμφωνα με γκάλοπ της GPO για λογαριασμό του Mega ανέρχεται μόλις στο 0,5% (21% η Ν.Δ έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ) κάτι που καθιστά αδύνατη κάθε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της κάλπης.
Επίσης, σχετικά με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ύστερα από τη  σύλληψη μελών-βουλευτών της, εμφανίζουν μια κάμψη (7,8%) χωρίς όμως να της στερούν την τρίτη θέση, με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ να ακολουθούν με 6%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 4,5% και τη ΔΗΜ.ΑΡ. με 4,2%.
Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα σχετικά με τη Χ.Α. το 72,1% θεωρεί πως αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία, με το 26,5% να μην συμφωνεί, ενώ το 76,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει πως η σύλληψη των μελών της ήταν δικαιολογημένη, με το 19,9% να πιστεύει το αντίθετο και το 60,1% να ισχυρίζεται πως οι συλλήψεις των μελών της δεν σημαίνουν το πολιτικό της τέλος.