Βαθμολογία

Ένοχος ο Άκης

Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε δεκτή από την έδρα και τελικά η απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ ήταν καταδικαστική.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας το δικαστήριο έπειτα από περίπου 60 συνεδριάσεις για την υπόθεση που απασχολεί σχεδόν ένα χρόνο την ελληνική δικαιοσύνη και κοινωνία, έκανε γνωστή την απόφασή του, κρίνοντας ένοχο τον πρώην υπουργό, που κινδυνεύει πλέον με την ποινή των ισοβίων, αλλά και τους 16 από τους 18 συγκατηγορούμενούς του.

Αναλυτικά, ένοχοι κρίθηκαν οι εξής: Βίκη Σταμάτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ευφρ. Λαμπροπούλου, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αστέριος Οικονομίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης (αδελφός της Β.Σταμάτη), Νίκος Ζήγρας, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς, Οράτιος Μελάς, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νικόλαος Γεωργουλάκης. Αντιθέτως, αθώοι κρίθηκαν οι Παντελής Ζαχαριάδης και Σπύρος Χατζηνικολάου, ενώ οι ποινές αναμένεται να γνωστοποιηθούν την Τρίτη.