Βαθμολογία

Από 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης

Ακριβά αναμένεται να πληρώσουν και φέτος όσοι επιλέξουν το πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους. Μετά την αύξηση της τιμής του ανά λίτρο από τον περασμένο χειμώνα, το πετρέλαιο παραμένει ακριβό και τη νέα σεζόν καθώς θα διατίθεται με 1,30 ευρώ. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η διάθεσή του θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά πιθανό, όπως άλλωστε παρατηρήθηκε και τον περσινό χειμώνα, η ζήτηση του πετρελαίου να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως λόγω της σημαντικής επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού από την τιμή του. Συνεπώς δεν αναμένεται να είναι λίγοι εκείνοι που θα επιλέξουν και πάλι άλλους τρόπους για να αντιμετωπίσουν το κρύο, όπως το τζάκι, οι ξυλόσομπες, οι σόμπες υγραερίου κτλ. ενώ η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της διεύρυνσης των κριτηρίων της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλη Κιούση, που μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 τόνισε αφενός πως δεν υπάρχουν προπαραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης και αφετέρου ότι: «Εμείς ζητάμε φθηνότερο πετρέλαιο και όχι στροφή του κόσμου και φέτος σε άλλες ανθυγιεινές μορφές θέρμανσης».