Βαθμολογία

Τσάμπα ήττα για τον Οικονόμο

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ (0-1)

Η πρώτη εντός έδρας επίσημη αναμέτρηση του Οικονόμου για φέτος, δεν συνοδεύτηκε από νικηφόρο αποτέλεσμα, παρά την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας της Τσαριτσάνης μπροστά στο κοινό της, αποτελούμενο από 400 και πλέον άτομα.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Ένα χαμένο πέναλτι στο 40΄ στάθηκε η απαρχή για 10 ακόμη σημαντικές χαμένες ευκαιρίες, μαζί με ένα δοκάρι στο 67΄ και προφανώς την θετική και αποτελεσματική παρουσία του τερματοφύλακα Ντούκα, ο οποίος υπερασπίστηκε σωτήρια την εστία του όσες φορές χρειάστηκε, διατηρώντας την ανέπαφη και συμβάλλοντας στην εκτός έδρας νίκη από τον Κεραυνό Θεσπρωτικού με σκορ 0-1 μέσα στην Τσαριτσάνη.

Οι παίχτες του Οικονόμου έπαιξαν με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, πιέζοντας αρκετά τον αντίπαλο, επί του οποίου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη κατοχή μπάλας στο πρώτο μέρος, κάνοντας πολλές τελικές ενέργειες μπροστά από την εστία του πολύ καλού τερματοφύλακα του Κεραυνού Ντούκα, στάθηκαν ωστόσο άτυχοι τόσο στη φάση του πέναλτι, όσο και σε άλλες στιγμές, μη μπορώντας να σημειώσουν τέρμα.

Στην επανάληψη ανέβασαν και άλλο στροφές, όσον αφορά το ρυθμό του παιχνιδιού και την ανάπτυξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κυνηγώντας το γκολ μέχρι το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή και επιτρέποντας στον αντίπαλο ελάχιστες φορές να δημιουργήσει κάτι καλό, με καταλυτική στιγμή τη φάση του  τέρματος στο 73΄, που προήλθε από χτύπημα φάουλ.

Χαρακτηριστικό επίσης σημείο της αναμέτρησης ήταν οι πολλές καθυστερήσεις από την πλευρά των παιχτών του Κεραυνού, με αφορμή μικροτραυματισμούς, οι οποίοι κατέληγαν σε διακοπή της ροής του αγώνα, απομακρύνοντας τον Οικονόμο από την επίτευξη κάποιου τέρματος.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης και οι φάσεις που ξεχώρισαν

2΄: Ο Φαρμάκης εκτέλεσε μακρινό φάουλ, αναγκάζοντας το Νούσια σε απόκρουση με τα χέρια.

10΄: Ο Κωστούλας βγήκε τετ α τετ προ του τερματοφύλακα του Κεραυνού, αστοχώντας να σκοράρει.

22΄: Σε ωραία σέντρα του Τόλιου από δεξιά, ο Γκουντρουμπής δεν πρόλαβε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

25΄: Ο Φέκκας επιχείρησε μακρινό συρτό σουτ, πέφτοντας ο Νούσιας και μπλοκάροντας σταθερά τη μπάλα.

31΄: Ο Γκουντρουμπής σούταρε από καλή θέση με δύναμη, κοντράροντας η μπάλα σε σώματα αμυντικών παιχτών του Κεραυνού.

33΄: Σε συρτό σουτ του Σκλάβου έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, έπεσε έγκαιρα ο τερματοφύλακας Ντούκα και με προέκταση του χεριού του, απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ.

35΄: Σημειώθηκε ανατροπή στην περιοχή του Κεραυνού επί του επιτιθέμενου παίχτη του Οικονόμου Τόλιου, μη καταλογίζοντας την παράβαση ο διαιτητής και ενώ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους παίχτες, τον πάγκο καθώς και τους φιλάθλους της Τσαριτσάνης.

40΄: Νέα ανατροπή αυτή τη φορά επί του Κωστούλα στην αντίπαλη περιοχή από τον Μπουρδούβαλη (τελευταίος παίχτης), με τον διαιτητή να βρίσκεται κοντά στη φάση και να καταλογίζει την παράβαση ως πέναλτι, αποβάλλοντας παράλληλα με απευθείας κόκκινη τον ποδοσφαιριστή του Κεραυνού. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Γκουντρουμπής, αποκρούοντας ο αντίπαλος τερματοφύλακας με τις γροθιές τη μπάλα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

48΄: Ξανά με τις γροθιές ο Ντούκα επαναφέρει τη μπάλα στην περιοχή του, μετά από επικίνδυνη σέντρα σουτ του Πρικάκη από αριστερά.

59΄: Ο Χάμος σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων και με δύσκολη επέμβαση ο Ντούκα, απέκρουσε με τα χέρια σε κόρνερ.

64΄: Πάλι ο τερματοφύλακας του Κεραυνού ενήργησε σωτήρια, διώχνοντας με τα πόδια επικίνδυνο πλάγιο σουτ του Κουλτσιάκη και ενώ η μπάλα κατευθύνονταν στη δεξιά γωνία της εστίας του.

67΄: Ο Γκουντρουμπής επιχείρησε σουτ από πλάγια θέση, αποκρούοντας αρχικά ο Ντούκα, βρήκε στη συνέχεια η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κεραυνού και καθώς έσκασε πάνω στη γραμμή του τέρματος, δεν κατάφερε ο επερχόμενος Κουλτσιάκης να τη στείλει στα δίχτυα, πιεζόμενος από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

69΄: Από μακρινό πλάγιο του Κουλτσιάκη, ο Σκλάβος έγινε κάτοχος της μπάλας, σουτάροντας δυνατά προς το τέρμα του Ντούκα, ο οποίος με δυσκολία απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.

73΄: Ο Κολιός Γ. με κοντινό πλασέ, έπειτα από χτύπημα φάουλ του Φαρμάκη, σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα, χαρίζοντας με 0-1 τη νίκη στον Κεραυνό Θεσπρωτικού.

88΄: Καλή κεφαλιά του Κουλτσιάκη μετά από σέντρα του Καραγκούνη, κατέληξε άουτ.

89΄: Με ωραία ατομική ενέργεια από την αριστερή πλευρά ο Καραγκούνης, δεν στάθηκε τυχερός να πετύχει τέρμα και να φέρει το ματς στα ίσα.

Το διαιτητικό τρίο του αγώνα αποτέλεσαν οι κ Μαλλιώρας, Τίκας Δ. και Βογιατζής (Καρδίτσας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κολιός Β., Κουρδής και Τόλιος από την ομάδα του Οικονόμου, ενώ από τον Κεραυνό Θεσπρωτικού οι Κωστακιώτης και Γατσέλος. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μπουρδούβαλης στο 40΄, μένοντας ο Κεραυνός για το εναπομείναν διάστημα με 10 παίχτες.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας.): Νούσιας Π., Καρακώστας (76΄ Ματούλας), Πρικάκης, Κολιός, Κουμπούρας, Κουρδής, Τόλιος (63΄ Κουλτσιάκης), Σκλάβος, Κωστούλας (63΄ Καραγκούνης), Χάμος, Γκουντρουμπής.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ (Βαγγέλης Φίντζιος): Ντούκα, Μακρής, Κωστακιώτης (78΄ Ντούσκας), Ρακόπουλος, Μπουρδούβαλης, Γατσέλος, Νικολάου (71΄ Κολιός Π.), Φαρμάκης, Λάππος, Φέκκας (Κολιός Γ.), Σιδηρόπουλος.