Βαθμολογία

Μινεσότα Τίμπεργουλφς: «Δυνατός» Μουχάμαντ

Η επαγγελματική καριέρα του Σαμπάζ Μουχάμαντ δεν ξεκίνησε ιδανικά, αλλά φαίνεται πως ο 20άχρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Ήταν 14η επιλογή του φετινού ντραφτ, αλλά ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του ήταν γνωστός σε όλες τις ομάδες του NBA. Άλλωστε δεν απέφυγε τις περιπέτειες ως παίκτης του UCLA, ούτε ως μέλος του ρόστερ των… Τίμπεργουλφς. Υποχρέωσε, μάλιστα, τον πρόεδρο των «λύκων», Φλιπ Σόντερς, να τον απειλήσει με υποβιβασμό στην D-League.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, φαίνεται πως ο Μουχάμαντ «κερδίζει έδαφος», αφού πρώτα απέσπασε θετικά λόγια από τον ιδιοκτήτη, Γκλεν Τέιλορ, ενώ στην προκειμένη εντυπωσίασε τον προπονητή, Ρικ Έιντελμαν. «Από τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας, τα νεαρά παιδιά πρέπει να δείξουν τις ικανότητές τους. Έχει αγωνιστεί πολύ δυνατά. Έρχεται στην προπόνηση και τα δίνει όλα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 67χρονος κόουτς.

Ο Έιντελμαν σχολίασε και την παρουσία του άλλοτε κόουτς των εκπρόσωπων της Μινεάπολις, Σόντερς, στη θέση του προέδρου. «Θα είχα πρόβλημα, αν ανησυχούσα, μήπως πάρει τη θέση μου. Ίσως σκεφτόμουν διαφορετικά, αν ήμουν 35, αλλά τώρα χαίρομαι, επειδή μπορεί να μάθω την άποψή του» δήλωσε σχετικά ο έμπειρος προπονητής.

Τέλος αναφέρουμε πως ο Ρίκι Ρούμπιο κάρφωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Πρόκειται για την πρώτη σχετική προσπάθεια του Ισπανού πλέι-μέικερ μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, οπότε διαπιστώνεται και από τους ανθρώπους των Τίμπεργουλφς πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του 2013-14.

Πηγή: onsports.gr