Βαθμολογία

Δένδιας: Στόχος η εκκαθάριση της αστυνομίας

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε εκκαθάριση της αστυνομίας από «κάθε ρατσιστικό στοιχείο», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN με θέμα τη Χρυσή Αυγή και τη δίωξη των μελών της ηγεσίας της, για σύσταση εγκληματικής συμμορίας.

«Έχουμε διατάξει μεγάλης κλίμακας έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας. Επιτρέψτε μου να πω ότι θα είμαστε άτεγκτοι στον στόχο μας για την εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από κάθε ρατσιστικό στοιχείο» είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ.

Αναφερόμενος στη δίωξη μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι αυτό που κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση είναι ότι ζητά από τη Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον νόμο. «Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία της δίωξης δήλωσε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε θέση να συγκεντρώσει στοιχεία για τη «συνολική αλυσίδα της διοίκησης» που συνδέει τη Χρυσή Αυγή με τη δολοφονία.

«Η ανεργία είναι υπαρκτή. Η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή. Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και δεν θα το δεχθούμε ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση ενός νεοναζιστικού φαινομένου. Ο νεοναζισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτός» είπε.

«Πιστεύω ότι η απήχηση του κόμματος θα περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα αποκαλύπτεται η αλήθεια στην ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ