Βαθμολογία

Με αργούς ρυθμούς οι εκκαθαρίσεις δηλώσεων

Επιταχύνθηκε τις τελευταίες ημέρες η προσκόμιση των δικαιολογητικών των φορολογουμένων στις εφορίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεών τους, παρά το γεγονός ότι η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών εξέπνευσε στις αρχές της εβδομάδας.
Σημειώνεται πως από τους 340.791 φορολογουμένους που ειδοποιήθηκαν μέσω του Taxisnet ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσής τους πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, έχουν μέχρι σήμερα προσέλθει στις εφορίες 212.184 φορολογούμενοι, ήτοι το 62,3% του συνόλου.
Από τους 128.607 φορολογουμένους που παραμένουν άφαντοι από τη Εφορία, καθώς δεν έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά, οι περισσότεροι έχουν χρεωστικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Από τους 212.184 φορολογουμένους που ανταποκρίθηκαν και προσκόμισαν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, οι εφορίες έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση 93.295 δηλώσεων, ενώ εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση 55.146δηλώσεων, τα παραστατικά των οποίων έχουν ήδη ελεγχθεί. Πρέπει να σημειωθεί πως περίπου 63.743 δηλώσεις που βρίσκονται στις εφορίες, παραμένουν υπό επεξεργασία.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ