Βαθμολογία

Σάντος: Εχει μέλλον η Εθνική

Ο Φερνάντο Σάντος γνωστοποίησε τις επιλογές του για τα ματς με Σλοβακία και Λιχτενστάιν, ενώ ερωτηθείς για το μέλλον του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας απάντησε πως η γαλανόλευκη "έχει μέλλον με ή χωρίς εμένα". Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Για τον Σάμαρη: "Είναι μια επιβράβευση για τον Σάμαρη, γιατί έχει τεράστια σημάδια εξέλιξης. Κλήθηκε επειδή κι ο Κατσουράνης δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι και είναι μία παραπάνω επιλογή. Θέλω επίσης να τον δω και πώς θα αντιδράσει στις προπονήσεις, ώστε να έχω μία πιο προσωπική άποψη γι' αυτόν".

Για τους τερματοφύλακες: "Τον Καπίνο τον ξέρουμε. Θέλουμε να έχουμε τρεις τερματοφύλακες, αφού ο Καρνέζης έχει μία κίτρινη κάρτα και δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί. Έχει κάνει καλά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και γι' αυτό βρίσκεται στην 24άδα. Μπορεί ο Καρνέζης να μην αγωνίζεται στην ομάδα του, αλλά είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής σε αυτά τα προκριματικά και δεν θα ήταν δίκαιο να μην κληθεί.

Είναι λίγο εκτός των κριτηρίων που έχω θέσει στην Εθνική ομάδα, αλλά ζυγίζοντας όλες τις παραμέτρους, αποφάσισα να τον καλέσω. Θα δω πώς θα είναι στις προπονήσεις και αναλόγως θα κρίνω αν πρέπει να αγωνιστεί".

Για τον φορμαρισμένο Μήτρογλου: "Για μας αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως βρισκόταν στην Εθνική ακόμα κι όταν δεν ήταν βασικός και αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό. Διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ. Έχει εξελιχθεί τεράστια τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο αγωνιστικά όσο και στη συμπεριφορά".

Για τους νεαρούς του Παναθηναϊκού: "Την τελευταία βδομάδα οι συνεργάτες μου παρακολούθησαν τον αγώνα του Παναθηναϊκού, που έχει παρουσιάσει σημάδια προόδου. Όταν κρίνω ότι κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές του έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στην Εθνική, δεν θα έχω πρόβλημα να τους καλέσω".

Για τα κριτήρια του: "Θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος στις κλήσεις μου. Αυτό γίνεται με βάση την αγωνιστική τους κατάσταση, αλλά και με βάση όσα βλέπω εγώ στις προπονήσεις εδώ. 100% δίκαιος δεν γίνεται ποτέ να είμαι, αλλά προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο γίνεται".

Για τα δύο ματς που έρχονται: "Συνεχίζω να θεωρώ πολύ σημαντικά τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν και επιμένω στο ότι πρέπει να συνεχίζουμε να ελπίζουμε εφόσον έχουμε μαθηματικές ελπίδες. Θα είναι πολύ δυνατό το παιχνίδι με τη Σλοβακία, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και το Λίχτενσταϊν μας δυσκόλεψε. Θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο δώρο από τη Βοσνία, προκειμένου να περάσουμε απευθείας. Για τον αντικαταστάτη του Κατσουράνη, ένα μικρό προβάδισμα για τον αγώνα με τη Σλοβακία έχει ο Τζιόλης".

Για το αν η Βοσνία μπορεί να χάσει βαθμούς: "Δεν θα είναι εύκολο για τη Βοσνία στη Λιθουανία. Αυτή τη στιγμή είμαι επικεντρωμένος στο να κερδίσουμε εμείς τα δύο παιχνίδια που μας απομένουν".

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του: "Είναι πολύ φυσιολογικό να κάνετε ερωτήσεις για αυτό το θέμα, όμως εκείνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να πάρουμε την πρόκριση στο Μουντιάλ. Είτε είμαι εγώ ή κάποιος άλλος έχει μέλλον αυτή η Εθνική και πιστεύω ότι θα μπορέσει να παίξει στο επόμενο Euro και το μεθεπόμενο Μουντιάλ. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σχολιάσουμε το θέμα μου".