Βαθμολογία

Διάγνωση μπροστά στην οθόνη

Πλέον δεν στέκονται απέναντι σε ένα γιατρό απαριθμώντας τα συμπτώματα που τους ταλαιπωρούν. Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες προτιμούν να τα πληκτρολογούν, αναζητώντας μόνοι τους διάγνωση και θεραπεία. Αυξητική τάση που ενέχει τεράστιους κινδύνους.
Το ανησυχητικό φαινόμενο αποκάλυψε έρευνα της Καπαresearch, για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, το 61,6% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν πως έκαναν αυτοδιάγνωση μέσω διαδικτύου, ενώ εξίσου ανησυχητικά μεγάλος (35,2%) είναι ο αριθμός εκείνων που έκαναν το ίδιο βασιζόμενοι σε μία τηλεοπτική εκπομπή. Παράλληλα, το 34,2% εξομολογήθηκε πως εμπιστεύεται διαγνωστικές μεθόδους για τις οποίες διαβάζει στο διαδίκτυο.
Η ίδια έρευνα αποκάλυψε τους μεγαλύτερους φόβους των Ελλήνων που είναι η έλλειψη δικαιοσύνης (91,7%), η ανεργία ( 84,4%), η φτώχεια ( 83,6%) η εγκληματικότητα (82,6%) και η αρρώστια ( 81,4%).
Επιπλέον ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το κατά πόσο η οικονομική κρίση επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων. Ειδικότερα, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κρίση επηρέασε την υγεία τους, το 56,9% ότι επηρέασε την ψυχική τους υγεία και το 52,6% τις σχέσεις τους. Την ίδια στιγμή το 55,7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολία να αγοράσουν φάρμακα, ενώ το 28,4% καταφεύγει στη μείωση της δοσολογίας της φαρμακευτικής αγωγής.

Πηγή: iefimerida.gr