Βαθμολογία

«Καυτή» Γ.Σ. της ΑΕΛ 1964

Μια ακόμα τακτική αυτή τη φορά συνέλευση είχαμε την Πέμπτη για το σωματείο της ΑΕΛ 1964. Μπορεί να μην ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της ίδιας έντασης και με την ίδια προσέλευση κόσμου αλλά συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα.

Του Θάνου Αναστασίου

Αρχικά, το λόγο πήρε ο γραμματέας της ΑΕΛ κ. Νίκος Μπαλατσούκας που ανέφερε τις αλλαγές που προτείνει στο καταστικό του σωματείου και οι βασικότερες αυτών είναι οι: Το σβήσιμο του «1964»από τον τίτλο της ομάδας που θα ονομάζεται Αθλητική Ένωση Λάρισας και διακριτικός της τίτλος θα είναι  ΑΕΛ.

Η αλλαγή στο άρθρο 5 του καταστατικού που έκανε λόγο για απαρτία του διοικητικού συμβουλίου όταν αυτό διαθέτει πέντε άτομα με την πρόταση να κάνει λόγο για έξι πλέον άτομα

Η κατάργηση του ποσού των 10 ευρώ για την εγγραφή νέων μελών και η μείωση της ετήσιας συνδρομής στα 30 ευρώ. Παράλληλα προτάθηκε να υπάρχει συνδρομή της τάξης των 25 ευρώ, για πολύτεκνους, γονείς εγγεγραμμένων αθλητών, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.ά

Η σύσταση διοικούσας επιτροπής  που θα έχει στην ευθύνη της τη λειτουργία του τμήματος που αναλαμβάνει με τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες.

Πρώτη πρόταση που ήρθε προς ψήφιση ήταν η πρόταση του Athens Club, πουτ διαμορφώθηκε πλέον ως εξής: 75% των παρόντων για τη σύνταξη του πρώτου καταστατικού της νέας ΠΑΕ και απόλυτη πλειοψηφία για την ανάδειξη της νέας μετοχικής σύνθεσης τελικά όμως αποφασίστηκε να υπάρξει αναβολή της συγκεκριμένης πρότασης, η οποία θα έρθει προς συζήτηση σε νέα γενική συνέλευση.

Στη συνέχεια τέθηκαν προς ψήφιση οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για αλλαγές στο καταστατικό. Οι προτάσεις πέρασαν από το σώμα, με μία τροποποίηση, τα άτομα με ειδικές ανάγκες να μην πληρώνουν συνδρομή στο σωματείο.

Μετέπειτα, διαβάστηκαν οι προϋπολογισμοί των τμημάτων από τους εφόρους των αθλημάτων όπου εγκρίθηκαν όλοι. Ο προϋπολογισμός που έγινε πολύ κουβέντα ήταν εκείνος του  ποδοσφαίρου. Φτάνει στα 800.000 περιλαμβάνοντας ιδιωτικά συμφωνητικά, μισθοί προσωπικού, κατασκευή και πληρωμή μπουτίκ(εμπορεύματα) γραφείων, ΕΑΚΛ, μετακινήσεις, σπίτια κτλ. Υπήρξε η άποψη από ένα μέρος του κόσμου ότι έιναι πολλά τα λεφτά για μια ομάδα στην Γ΄ Κατηγορία. Μάλιστα να τονιστεί ότι ο κ. Πλεξίδας έχει αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλει τα χρήματα από όποιον έχει οικονομική απαίτηση τη φετινή χρονιά χωρίς να επιβαρύνεται ή να χρεώνεται ο σωματείο. Μάλιστα σε εκείνο το σημείο πήρε το λόγο ο κ. Γαλανακόπουλος που είπε πως θέλουν να χτίσουν μια ομάδα που δεν θα χρειάζεται παόεδώ και πέρα πολλές προσθαφαιρέσεις και πως όποιον παίκτη θέλει να κρατήσει  η ΑΕΛ μπορεί να το κάνει για την επόμενη χρονιά χωρίς πρόβλημα. 

Το λόγο ξαναπήρε ο κ.Μπαλατσούκας που αναφέρθηκε στην πορεία της ειδικής εκκαθάρισης, επισημαίνοντας ότι ακόμη δεν έχει λάβει απάντηση η ΑΕΛ στο εξώδικο που έχει αποστείλει για να μάθει πότε θα ξεκινήσει η εκκαθάριση. Επισήμανε πάντως ότι το διοικητικό συμβούλιο θα κάνει ότι πρέπει να κάνει και ότι δεν θα περιμένει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια.

Σημαντική συζήτηση άνοιξε και για το προπονητήριο των Δένδρων, με την αποκάλυψη ότι ο κ. Πλεξίδας θέλει να αγοράσει από τον εκκαθαριστή τα Δένδρα και να τα παραχωρήσει στο μητρικό σωματείο της ΑΕΛ. Σε εκέινο το σημείο κλήθηκε στο βήμα από τον κ.Νάκα ο κ. Κιούσης που δήλωσε ότι μπορεί να παραχωρήσει  έκταση που έχει στην ιδιοκτησία του, για να κατασκευαστεί το νέο προπονητήριο  και ανέφερε ότι είναι ανοικτός για κάθε συζήτηση, η παραχώρηση θα γίνει στο σωματείο αποκλειστικά θέλοντας όμως τη νέα χρονιά αν γίνεται να του δοθούν μετοχές στη νέα ΠΑΕ αλλά και χωρίς αντάλλαγμα δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση παραχώρησης χωρίς αντάλλαγμα.

Μπαίνοντας στο πιο «καυτό» θέμα  με αφορμή το AEL FC ARENA. Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΛ κ. Κυριακού, ανέφερε ότι η αρχική πρόταση ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ και για το λόγο αυτό κανείς δεν συμφώνησε κανείς από το Δ.Σ. Υπογράμμισε επίσης ότι η πρόταση της "βυσσινί" πλευράς ήταν 15% επί των εισιτηρίων, 15% επί των διαφημίσεων και τα λειτουργικά έξοδα, αλλά απάντηση δεν έλαβαν...

Το λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Κατέρης, εκπρόσωπος του κ. Πλεξίδα επισημαίνοντας ότι πρώτο μέλημα του είναι το προπονητήριο και μετά το AEL FC ARENA. 

Μετά από μαραθώνιες συζητήσεις  κατατέθηκε πρόταση που υπερψηφίστηκε, να ανατεθεί  στο ΔΣ να πάει με την πρότασή του στη "Γήπεδο ΑΕ" και να συζητήσει εκ νέου την χρησιμοποίησή του.

Επόμενο θέμα συζήτησης η οφειλή της "Γήπεδο ΑΕ" προς το σωματείο. Όπως ανέφερε ο κ. Νάκας οφείλονται στο σωματείο 300.000 ευρώ, τα οποία ο κ. Πηλαδάκης έχει αναγνωρίσει. Τόνισε ότι ξεκίνησε μία διαδικασία διαπραγμάτευσης που δεν προχώρησε, όπως δεν προχώρησε και η διαταγή πληρωμής γιατί έλειπαν - σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο - έγγραφα.

Υπερψηφίστηκε επίσης η πρόταση του ΔΣ να υπάρει αναμονή ως τις 18 Οκτωβρίου και κατόπιν να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να διεκδικηθούν τα χρήματα της οφειλής της "Γήπεδο ΑΕ".