Βαθμολογία

Προφυλακιστέος ο Μιχαλολιάκος

Με χειροπέδες στα χέρια έφυγε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του στους ανακριτές και τους εισαγγελείς κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε πίσω στη ΓΑΔΑ, μέχρι να γίνει γνωστό σε ποια φυλακή θα οδηγηθεί.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορείται για ένταξυ και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αν και ο ίδιος στην απολογία αρνήθηκε τα πάντα, χαρακτήρισε τη δίωξή του πολιτική και εξέφρασε τη λύπη του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Όταν τελείωσε η απολογία του ξεκίνησε αυτή του Γιώργου Πατέλη, του οποίου θεωρήθηκε κρίσιμη για την τύχη και των δύο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι να τελειώσει η απολογία του «πυρυηνάρχη» της Χ.Α. στη Νίκαια, δεν είχε παρθεί απόφαση για τον Μιχαλολιάκο, τον οποίο τελικά ακολούθησε και ο Πατέλης στη ΓΑΔΑ, αφού επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος.
Το πρωί της Πέμπτης θα βρεθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων και ο φερόμενος ως υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς, προκειμένου να απολογηθεί και αυτός.