Βαθμολογία

Η Λάρισα τρέχει!

H σειρά των αγώνων δρόμου Run Greece του ΣΕΓΑΣ μετακομίζουν στη Λάρισα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου. Οι δρομείς της πόλης αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας αναμένεται να γεμίσουν δρομείς όπως έγινε και στους προηγούμενους αγώνες της σειράς σε Ιωάννινα, Καστοριά και Ηράκλειο.

Run Greece - Βασικά χαρακτηριστικά

Tο RUN GREECE είναι μια νέα πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ με συμμάχους-συνεργάτες την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στις πόλεις της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Το RUN GREECE είναι η απάντηση στην κρίση μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που θα προβάλλει τη χώρα, το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις ιστορικές πόλεις/τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ενώ παράλληλα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.

Το RUN GREECE έχει αναφορά στον απλό πολίτη κατά κύριο λόγο και  στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό «κέντρο» κάθε μεγάλης πόλης. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προσέγγιση απλών πολιτών, αρχάριων δρομέων και περιπατητών που θα τολμήσουν να συμμετάσχουν στον Αγώνα 5χλμ και θα βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής. Συγχρόνως όμως, θα διοργανώνονται και αγώνες 10χλμ (για μυημένους δρομείς) αλλά και αγώνες παιδιών για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

Το RUN GREECE προβλέπει  χρονομέτρηση των Αγώνων Δρόμου 5 και 10χλμ., γιατί εκτός της συμμετοχής. ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στο κίνητρο να συνεχίσει κανείς την προσπάθεια προσωπικής βελτίωσής του, παράλληλα με τον ενστερνισμό ενός εναλλακτικού υγιεινού τρόπου ζωής.

Το RUN GREECE προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνει αξία στη συμμετοχή και δημιουργεί νέες συνθήκες για συμμετοχή σε αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας. Χρησιμοποιεί διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες μ’ αυτές του Κλασικού Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Αθηνών και έτσι καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές στην αντιμετώπιση των πολιτών/δρομέων του κέντρου και της περιφέρειας.

Το RUN GREECE έχει στόχο τη μαζικότητα, τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών της περιφέρειας, την προβολή ιστορικών πόλεων και προορισμών (αφού έχει εξασφαλιστεί και η μαγνητοσκοπημένη εκτεταμένη μετάδοση στιγμιότυπων από την τηλεόραση της ΕΡΤ), την ενίσχυση του δρομικού κινήματος, την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και την ενίσχυση των σχέσεων των πολιτών και των παιδιών με τα σωματεία, τους συλλόγους και τις άλλες διοργανώσεις της περιοχής.

Το RUN GREECE ξεκινά με την υποστήριξη και της WIND Hellas, ενός Μεγάλου Χορηγού του ΣΕΓΑΣ και του Κλασικού Αθλητισμού, καθώς και κοινωνικών φορέων σε κάθε τοπική κοινωνία.

Το RUN GREECE είναι μία διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ και της εκάστοτε τοπικής ΕΑΣ (Ένωση Αθλητικών Σωματείων) του, με σημαντικούς συνεργάτες και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια (& Αντιπεριφέρεια) και το Δήμο κάθε πόλης.

Συνέντευξη τύπου με θέμα τη διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «RUN GREECE Λάρισα»

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα δοθεί συνέντευξη τύπου με θέμα τη διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «RUN GREECE Λάρισα» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.