Βαθμολογία

Έρευνες και στην Περιφέρεια για την Χ.Α.

Και σε άλλες περιοχές της χώρας θα επεκταθούν οι έρευνες για την αποκάλυψη και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και βουλευτές, για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι μετείχαν ενεργά στη δομή και την ιεραρχία του επιχειρησιακού της πυρήνα.

Με όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Καταστατικό της οργάνωσης, οι δικαστικές αρχές θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν την ίδια επιτυχημένη μέθοδο που τους οδήγησε στον επικεφαλής της Χ.Α. Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές που συνελήφθησαν.

Οπως αποκάλυψε ήδη η «Κ», το Καταστατικό της Χ.Α. με την αυστηρή ιεραρχία που προβλέπει, εφαρμόστηκε, όπως δραματικά επιβεβαίωσε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Από τα αποκαλυπτικά στοιχεία, που περιλαμβάνονται στην απόρρητη έκθεση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προς τον αντεισαγγελέα του Α.Π. Χαρ. Βουρλιώτη, επιβεβαιώθηκε κατά γράμμα η ιεραρχία της οργάνωσης καθώς ο Γ. Ρουπακιάς, που ανήκε στο πενταμελές της Νίκαιας, επικοινώνησε, ως όφειλε, με τον πυρηνάρχη της περιοχής Γ. Πατέλη. Και εκείνος με τον υπεύθυνο βουλευτή της περιοχής Γ. Λαγό και αυτός ως είχε υποχρέωση ιεραρχική από το Καταστατικό με τον ίδιο τον Ν. Μιχαλολιάκο. Οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, όπου έχουν σημειωθεί πρόσφατα επεισόδια και οργανωμένες επιθέσεις της Χ.Α., οι έρευνες με άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μπορεί να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ίδιας πυραμίδας στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά με τη συμμετοχή των κατά τόπους αρμόδιων πυρηναρχών ή βουλευτών.

Πάντως το Καταστατικό της Χ.Α. που αποτελεί τον καμβά του πορίσματος Βουρλιώτη και χρησιμοποιείται εκτενώς και στα κατηγορητήρια Μιχαλολιάκου και των λοιπών βουλευτών, αμφισβητήθηκε χθες από τη Χ.Α. που υποστήριξε ότι άλλο είναι το Καταστατικό που έχει εγκριθεί και από τον Αρειο Πάγο. Ωστόσο, δικαστικές πηγές δήλωναν στην «Κ» ότι το Καταστατικό που χρησιμοποίησε η Δικαιοσύνη είναι το Καταστατικό (εσωτερικής χρήσεως) της Χ.Α., εκείνο που πραγματικά αναφέρεται στη ναζιστική οργάνωση αλλά και την ιεραρχία της.

Πηγή: Η Καθημερινή