Βαθμολογία

Θωμάς Τσιρογιάννης: Να γυρίσω στην ΑΕΛ και να καθιερωθώ…

Ο ποδοσφαιριστής του Δωτιέα Αγιάς, Θωμάς Τσιρογιάννης, φιλοξενήθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας» των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, σχετικά με τους στόχους της ομάδας του, αλλά και για άλλα θέματα. Αναλυτικά η κουβέντα:

Θα μας πεις δυο λόγια για το παιχνίδι με τον Πυργετό; «Ήταν ένα δυνατό ματς. Ένα τοπικό ντέρμπι. Μπήκαμε δυνατά και κάναμε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος τις οποίες δυστυχώς δεν τις εκμεταλλευτήκαμε, με αποτέλεσμα να έχουμε λίγο άγχος. Τελικά, καταφέραμε να κερδίσουμε με 2-0 και όλα καλά. Υπήρχε όμως μεγάλο άγχος».

Από όσα μας δείχνουν οι κινήσεις στην ομάδα της Αγιάς, οι στόχοι είναι υψηλοί; «Σίγουρα έχουμε μεγάλους στόχους και θέλουμε να κάνουμε μια καλή πορεία. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Πόσο άλλαξε το κλίμα η νίκη απέναντι στον Πυργετό; «Ξεκινήσαμε με ήττα στον Αμπελώνα και με κακή εμφάνιση, όπως επίσης και στον Δομοκό. Σίγουρα, στο προηγούμενο παιχνίδι δείξαμε λίγα από αυτά που μπορούμε να κάνουμε».

Πως βλέπετε το επόμενο ματς με την Κύμη; «Είναι μια ομάδα δυνατή. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα πάμε για την νίκη».

Πως βλέπεις το πρωτάθλημα φέτος; «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν ξεχωρίσει, όπως η Λαμία που παν για άνοδο αλλά εμείς θέλουμε μια άνετη παραμονή».

Οι προσωπικοί σου στόχοι; «Θέλω φέτος να κάνω μια καλή χρονιά και το καλοκαίρι που θα γυρίσω στην ΑΕΛ θέλω να καθιερωθώ».

Ο κόσμος είναι κοντά σας; «Πάντα είναι κοντά μας. Μέχρι και στις προπονήσεις έρχονται και μας παρακολουθούν».

Πως βλέπεις την ομάδα και τον κόσμο; Υπάρχει αγάπη των κατοίκων για την ομάδα; «Είναι όλοι κοντά μας. Μας βοηθάνε και μας στηρίζουν».

Η Αγιά είναι η μοναδική ομάδα της Λάρισας, που έκανε μεταγραφές και ξένων παικτών. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνει ο πήχης; «Σίγουρα ανεβαίνει ο πήχης. Βέβαια δεν έχουν αγωνιστεί όλοι ακόμα».

Με τον προπονητή σας, ποια είναι η σχέση σας; «Η σχέση μας είναι εξαιρετική. Είναι νεαρός σε ηλικία και είναι κοντά μας γιατί έχει παίξει μπάλα. Μετά τις πρώτες ήττες μας στήριξε πολύ. Πιστεύω ότι με την νίκη μας τον δικαιώσαμε».

Ποιες οι σχέσεις με την διοίκηση; «Είναι κοντά μας και προσπαθούν οι άνθρωποι να αλλάξουν επίπεδο και να παν στο επαγγελματικό».

Τι έχεις να πεις για τις υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου; «Πιστεύω ότι είναι από τους πιο δύσκολους Ομίλους. Είναι πολλές ισοδύναμες ομάδες. Στο πρωτάθλημα της Α’ και Β’ Εθνικής Νέων ήταν σε άλλο επίπεδο. Ήταν πιο ανταγωνιστικές σαν κατηγορίες. Αλλά φέτος, πρέπει να βελτιώσουμε άλλα κομμάτια, όσον αφορά την δύναμη».

Θα βοηθήσει το γεγονός ότι η Γ’ Εθνική φέτος είναι ερασιτεχνική; «Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα ως τώρα ίσως είναι καλύτερα. Δεν το θεωρώ ερασιτεχνικό το πρωτάθλημα, λόγω των ομάδων που συμμετέχουν αλλά και λόγω των ποδοσφαιριστών».

Ένα σχόλιο για τις άλλες ομάδες της Λάρισας; «Η ΑΕΛ σίγουρα έχει το μεγαλύτερο κύρος. Εννοείται ότι θα βγει. Τώρα όσον αφορά τους άλλους, ο Αμπελώνας έχει κάνει καλή ομάδα και το έδειξε και στο ματς με τα Τρίκαλα. Η Τερψιθέα έχει κάνει καλές κινήσεις και είναι δυνατή. Επίσης μου άρεσε πολύ ο Πυργετός γιατί με νέους παίκτες προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Και η Τσαριτσάνη είναι δυνατή».

Αν αναφερθούμε στους ξένους παίκτες της ομάδας σου, συζητώντας μαζί τους, περίμεναν έτσι αυτό το πρωτάθλημα; «Αγωνιστικά, είναι ευχαριστημένοι. Δεν περίμεναν τόσο δυνατό πρωτάθλημα. Οργανωτικά υπάρχει θέμα κυρίως στο κομμάτι των γηπέδων».

Στην ΑΕΛ πόσα χρόνια ήσουν; «Ήμουν 9 χρόνια. Από 10 χρονών είμαι στην ΑΕΛ. Πέρυσι έκανα προετοιμασία με την πρώτη ομάδα αλλά δεν κατάφερα να  κάνω συμβόλαιο. Οι καλύτερες εμπειρίες μου ήταν στο U17 και U20 της πρώτης κατηγορίας. Γινόταν πολύ καλή δουλειά εκεί και από τον κύριο Κουτσαφτίκη και από τον κύριο Καπελιάνη».

Τι πρέπει να κάνει ένας παίκτης στην δική σου ηλικία ώστε να γίνει επαγγελματίας και να κάνει καριέρα; «Πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ. Το ταλέντο δεν αρκεί. Πρέπει να δουλεύει καθημερινά και να ακούει τους δικούς του ανθρώπους. Πρέπει να είναι προσηλωμένος και προσγειωμένος και σίγουρα θα ανταμειφθεί».

Τι σου πρότειναν κι αποφάσισες να πας στην Αγιά; «Έγιναν κάποιες προπονήσεις με τον κύριο Παναγόπουλο κι αποφασίσαμε ότι το καλύτερο θα ήταν να πάω δανεικός στην Αγιά. Αρκετοί δεν θα το έκαναν γιατί το θεωρούν υποτιμητικό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν το είδα έτσι. Στο εξωτερικό όλες οι μεγάλες ομάδες, στέλνουν τους νεαρούς σε μικρότερες κατηγορίες. Είναι σημαντικό το ότι ο προπονητής με εμπιστεύεται. Μου το έδειξε από την πρώτη στιγμή».

Όσον αφορά την χρονιά που έχουμε μπροστά μας, ποιο θα είναι το κέρδος σου; «Σίγουρα ένα κέρδος είναι ότι με τις προπονήσεις που κάνουμε θα βελτιώνομαι καθημερινά. Από εκεί και πέρα, θέλω να φανώ και να δείξω πράματα μέσα στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό το ότι γνωρίζομαι με αρκετά παιδιά, γιατί με βοήθησε να προσαρμοστώ πιο εύκολα, αν και τα παιδιά της ομάδας κατευθείαν μας αγκάλιασαν και γίναμε ένα».

Η ομάδα πιστεύεις ότι μπορεί το κάτι παραπάνω; «Δεν θέλω να θέσω μεγάλους στόχους, γιατί θέλουμε μια άνετη παραμονή. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και σε κάθε παιχνίδι πάμε για την νίκη».

Τι έχεις στο μυαλό σου για φέτος; Τι θες να πετύχεις; «Θα ήθελα να έχω όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές και να παίζω σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να έχω καλή απόδοση και να μάθω πράματα μέσα από το πρωτάθλημα».