Βαθμολογία

Επεξεργασία των αναρτήσεων στο Facebook

Τη δυνατότητα τροποποίησης και επεξεργασίας (edit) των αναρτήσεων δίνει, για πρώτη φορά, το facebook στους χρήστες του. Επί του παρόντος, η δυνατότητα αυτή θα είναι διαθέσιμη σε όσους μπαίνουν στο κοινωνικό δίκτυο μέσω του Παγκόσμιου Ιστού (Web) και μέσω συσκευών Android, ενώ σύντομα θα διατίθεται και για τις συσκευές που τρέχουν το λογισμικό iOS.

Οι χρήστες θα μπορούν, πλέον, να επεξεργάζονται αυτά που έχουν ανεβάσει (π.χ. αν έχουν κάνει κάποιο ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος ή αν θέλουν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν κάτι).

Μέχρι σήμερα, η μόνη λύση ήταν να διαγράψουν πλήρως την ανάρτηση και να την ξαναγράψουν ή να προβούν σε διευκρίνιση γράφοντας σχόλιο στην ανάρτησή τους. Η σχετική επιλογή (με την ένδειξη «Επεξεργασία») εμφανίζεται στο βελάκι που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία κάθε ανάρτησης (βλ. φωτογραφία).

Σε περίπτωση που ο χρήστης τροποποιήσει μια ανάρτησή του, θα εμφανίζεται ένδειξη που θα γνωστοποιεί στους χρήστες ότι έχει γίνει κάποιου είδους αλλαγή στο εν λόγω ποστ. Η δυνατότητα της επεξεργασίας υπήρχε ήδη για τα σχόλια που συνοδεύουν τις αναρτήσεις στο facebook. Το κοινωνικό δίκτυο αριθμεί 1,15 δισ. ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και περίπου 4 εκατ. στην Ελλάδα.

Πηγή: Τα ΝΕΑ