Βαθμολογία

Κλειστά 200 εξοπλισμένα κρεβάτια στις ΜΕΘ

Καθημερινά και μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής κοντά στους 40 ασθενείς μένουν σε μια άτυπη λίστα αναμονής για το πολύτιμο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΕΙΝΑΠ).

Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν πως «η πολιτική των άγριων περικοπών στο δημόσιο σύστημα υγείας κρατά αυτή τη στιγμή «κλειστά», λόγω έλλειψης προσωπικού, 200 έτοιμα, εξοπλισμένα κρεβάτια ΜΕΘ.

Με δεδομένο ότι σε κάθε κρεβάτι ΜΕΘ νοσηλεύονται περίπου 28 ασθενείς το χρόνο, τα 200 «κλειστά» κρεβάτια στερούν πολύτιμες υπηρεσίες για τη διατήρηση στη ζωή σε συνολικά 5.600 ασθενείς, σημειώνουν και προσθέτουν: «Και δε χάνονται μόνο οι ζωές εκείνων που δεν έχουν την υποστήριξη των ΜΕΘ, αλλά και εκείνων που θα μπορούσαν να χαρίσουν ζωή με τη δωρεά οργάνων, σε περίπτωση έλευσης του μοιραίου».

Τέλος η ΕΙΝΑΠ, ζητεί μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς μισθούς, ωρομίσθιο εφημερίας και άμεση πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού για τις ΜΕΘ, «καθώς οι προσλήψεις συμβασιούχων και με το σταγονόμετρο, δεν αποτελούν λύση».

Πηγή: naftemporiki.gr