Βαθμολογία

Στα 926 ευρώ η μέση μηνιαία σύνταξη

Στα 926,89 ευρώ διαμορφώνεται η μέση μηνιαία σύνταξη στην Ελλάδα με βάση την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στην σημασία του εν λόγω συστήματος, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επεσήμανε ότι «η παραβατικότητα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά επιφέροντας εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ για πρώτη φορά, η ανάλυση και, κυρίως, η διαχείριση του ασφαλιστικού στη χώρα μας στηρίζεται πλέον σε αντικειμενικά, αξιόπιστα, διαφανή και αναλυτικά δεδομένα και όχι αποσπασματικά στοιχεία ή ασ¬τήρικτες υποθέσεις όπως στο παρελθόν».

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία της έκθεσης, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.704.295 άτομα, ο συνολικός αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.450.260 εκ των οποίων οι 9.749 καταβάλλονται σε υπηκόους άλλων χωρών ενώ η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Οκτώβριο ανέρχεται σε 2.303.217.634,53 ευρώ.

«Είμαστε απολύτως εντός στόχων και προβλέψεων σε ό,τι αφορά στην απορρόφηση της προϋπολογισθείσας συμμετοχής του Κρατικού Προϋπολογισμού στη συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη. Πράγματι, από το σύνολο της ετήσιας κρατικής δαπά¬νης των 10,5 δισ. ευρώ για τις ανάγκες χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, είχε προϋπολογιστεί να δοθεί στο δεκάμηνο εκτέλεσης το 83,3% και έχει δοθεί το 82,9%, με διασφαλισμένη, σε κάθε περίπτωση, την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας.