Βαθμολογία

Βαρύς οπλισμός της ΧΑ σε κρύπτες στην Αττική

Καταιγιστικές είναι τι τελευταίες ώρες οι αποκαλύψεις για τη δράση και την οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Πέρα από τα όπλα που όπως είναι γνωστό κατείχαν τα μέλη της, τα κοντάρια, τις σιδηγροθιές, τα μαχαίρια, τα σφυριά και άλλα παρόμοια που βρέθηκαν στα γραφεία των τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα, νεότερες πληροφορίες από τη δικογραφία κάνουν λόγο ακόμη και για βαρύ οπλισμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Skai, η Χρυσή Αυγή διαθέτει βαρύ οπλισμό σε κρύπτες σε διάφορα σημεία της Αττικής. Ο οπλισμός αυτός, τον οποίο αναζητά η Αστυνομία, χρησιμοποιούνταν για την στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης. Το στοιχεία αυτό προκύπτει όπως αναφέρει ο προαναφερθείς ιστότοπος, από τις καταθέσεις των πρώην Χρυσαυγιτών στον αντιεισαγγελέα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελεά η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής ήταν μια από τις προτεραιότητες της οργάνωσης και γινόταν σε χώρους στη Μαλακάσα, στη Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

Ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για το άνοιγμα λογαριασμών εμπλεκομένων προσώπων καθώς το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη αναφέρεται και διερεύνηση πράξεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οπως σημειώνει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η διαδικασία ανοίγματος των λογαριασμών των εμπλεκομένων προσώπων θεωρείται κρίσιμη για την συλλογή στοιχείων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε απαγγελία της κατηγορίας με διεύρυνση και του αριθμού των κατηγορουμένων.

Ετοιμάζονται πυρετωδώς τα κατηγορητήρια

Εν τω μεταξύ οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας για την υπόθεση ώστε να εξειδικεύσουν σε καθέναν από τους κατηγορούμενους πράξεις για τις οποίες θα λογοδοτήσει, στο πλαίσιο της κακουργηματικής κατηγορίας που απέδωσε ο Εισαγγελέας για Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Το χρονοδιάγραμμα των απολογιών

Η διαδικασία των απολογιών θα ξεκινήσει την Τρίτη με αυτές τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ αμέσως μετά τις δύο το μεσημέρι θα ακολουθήσουν οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.

Την ίδια ημέρα ήταν προγραμματισμένο να απολογηθεί και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες ο αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας, ο οποίος και ανέλαβε την υπεράσπισή του, κατέθεσε αίτηση για να λάβει προθεσμία ως την Τετάρτη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το εάν η αίτηση του έγινε αποδεκτή. Εν τω μεταξύ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένο να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Μένει να διευκρινιστεί μόνο το πότε θα απολογηθεί ο Χρήστος Ππαπάς ο οποίος παραδόθηκε στην Αστυνομία σήμερα μετά το μεσημέρι, ενώ εκκρεμεί η σύλληψη άλλων δέκα ατόμων, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μεσημέρι συνελήφθη στη Σαλαμίνα ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο καταζητούνταν.

Πηγή: iefimerida.gr