Βαθμολογία

Ήταν να μην πάρει φόρα η Δήμητρα Γιάννουλης

Το γειτονικό ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Δήμητρα Γιάννουλης και το Σμόλικα Φαλάνης έκλινε υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 5-0, με δεδομένη την υπεροχή των «Πρασίνων» στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε συνδυασμό με μια πολύ καλή εμφάνιση, που αφήνει αισιοδοξία στο συγκρότημα της Γιάννουλης για την παραπέρα πορεία του στο πρωτάθλημα.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Στον αγώνα υπήρξαν κάποια νεύρα, δυνατές μονομαχίες μεταξύ των παιχτών και μικροτραυματισμοί, σε γενικές γραμμές ωστόσο η κατάσταση κύλησε ομαλά, με σαφή και έντονα τα στοιχεία ενός γειτονικού ντέρμπι.

Οι παίχτες των Γ. Μπουρνάκα – Β. Μπακογιάννη έδειξαν από την αρχή της αναμέτρησης πως ήθελαν πάσει θυσία τη νίκη, κάτι που τελικά πέτυχαν εύκολα, με βάσει το αποτέλεσμα και τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν στη διάρκεια του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν καλά στο 1ο δεκάλεπτο της συνάντησης, αναλαμβάνοντας κάποιες πρωτοβουλίες προς το τέλος του παιχνιδιού, όταν όμως όλα είχαν κριθεί. 

Οι φάσεις που ξεχώρισαν και τα γκολ του αγώνα:

5΄: Σουτ μακρινό του Αντωνίου, απέκρουσε με τα χέρια ο Γκικούδης σε κόρνερ.

13΄: Από κάθετη πάσα του Πατσιωτού, ο Σπανός με εύκολο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0) για τους γηπεδούχους.

22΄: Ο Πατσιωτός επιχείρησε σέντρα σουτ προς την εστία του Κούσια, επαναφέροντας αρχικά τη μπάλα με τα χέρια ο τερματοφύλακας του Σμόλικα και με δεύτερη προσπάθεια σε νέο σουτ του Μακανίκα, ξανά με τα χέρια, την έδιωξε σε κόρνερ.

33΄: Σημειώθηκε ανατροπή στην περιοχή του Σμόλικα από τον Τανάγια Γ. στον Πατσιωτό, σημειώνοντας ο διαιτητής την παράβαση ως πέναλτι. Εκτέλεσε επιτυχώς ο Πατσιωτός γράφοντας το 2-0.

44΄: Ο Πατσής σούταρε από καλή θέση, αποκρούοντας σε κόρνερ ο Γκικούδης.

50΄: Κεφαλιά του Πατσιωτού από φάουλ του Φατούρα και η μπάλα καταλήγει σε κόρνερ, από απόκρουση του τερματοφύλακα του Σμόλικα.

58΄: Ο Μακανίκας εκμεταλεύθηκε λάθος αμυντικού παίχτη των φιλοξενουμένων, έστρωσε τη μπάλα στον επερχόμενο Γεωργούλα και με κοντινό πλασέ ο μέσος της Δήμητρας πέτυχε το 3-0.

61΄: 2ο πέναλτι για την ομάδα της Γιάννουλης από ανατροπή του Αντωνίου στο Σπανό. Εκτέλεσε ο Κοταρέλας, γράφοντας το 4-0.

72΄: Ο Φατούρας διαμόρφωσε το τελικό 5-0, σουτάροντας από πλάγια δεξιά θέση και βρίσκοντας η μπάλα αρχικά στο κάθετο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

88΄: Καλό γυριστό σουτ του Καλούση έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, απέκρουσε με τα χέρια σε κόρνερ ο Γκικούδης.

89΄: Ο Πατσιωτός σούταρε από καλή θέση , βρίσκοντας η μπάλα το σώμα του τερματοφύλακα Κούσια.

200 περίπου θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο γήπεδο της Γιάννουλης, μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής δήμαρχος Λάρισας Θ. Μαμάκος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης Γ. Πακάκης και οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ Δ. Λεωνιδάκης και Ν. Δημεράς.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Τσιτσανούδης, Νίκζας και Δεληγιάννη Α. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Γεωργούλας από την πλευρά των γηπεδούχων, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Νεστορίδης, Αντωνίου, Πάτσης, Μπαρούτας Θ. και Καλούσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης) : Γκικούδης, Φατούρας, (76΄ Μαυρουδής), Μπαρούτας Ν., Κουρούτσαλης, Εμμανουήλ, Γεωργούλας (65΄ Γκαλγκανόπουλος), Μακανίκας (65΄ Παναγιωτίδης), Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Σπανός.

ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Γ.Μιχαλές) : Κούσιας, Λιανός (46΄ Λιάκος), Δολιάνης, Νεστορίδης, Τανάγιας Γ., Αντωνίου, Πατσής, Τανάγιας Χρ.(39΄ λ.τ. Καλούσης), Δάσιος, Ρούμπος (64΄ Κολοβός), Μπαρούτας Θ.