Βαθμολογία

Άξιζε κάτι παραπάνω ο Αμπελωνιακός

Με ισοπαλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Αμπελωνιακός στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής(αφού την πρώτη αγωνιστική η ομάδα είχε το ρεπό της), μένοντας στο 1-1 απέναντι στα Τρίκαλα, στην αναμέτρηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, στο γήπεδο του Αμπελώνα.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Γκαμπέτα, μπήκαν στο γήπεδο πιο ορεξάτοι από τους αντιπάλους τους και κατάφεραν να έχουν καλύτερα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο βγαίνοντας πολλές φορές μπροστά και σε σημείο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Γκαμπέτας, έκανε μια σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Φλέγγας με κεφαλιά από κοντά ήταν άστοχος και έστειλε την μπάλα άουτ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα των Τρικάλων, ήρθε στο 29’ όταν ο Βουκέλια, βγήκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, επιχείρησε ένα διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου. Από εκεί και πέρα, το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή, την οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αμπελωνιακός, έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, όταν στο 47ο λεπτό ο Μεζίνι επιχείρησε ένα σουτ μέσα στην περιοχή και ανάγκασε τον τερματοφύλακα των Τρικάλων, Ψωμιάδη να αποκρούσει την μπάλα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βγήκε σε πλεονεκτική θέση, μετά από μπαλιά του Κούρο, αλλά με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 60’ τελικά, ο Αμπελωνιακός πήρε αυτό που ήθελε, όταν ο Μεζίνι εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Πολύζος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα των Τρικάλων, κάνοντας το 1-0. Στο 72’ τα Τρίκαλα είχαν μια καλή στιγμή να ισοφαρίσουν, όταν ο Βουκέλια επιχείρησε ένα σουτ από το ύψος του πέναλτι, αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιήσει την απόκρουση του αγώνα και να στείλει την μπάλα σε κόρνερ.

Τελικά, ένα λεπτό αργότερα, ο Κόλα με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1, με τους γηπεδούχους να έχουν ακόμη μια καλή στιγμή στο 77’ όταν ο Τανάγιας που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι βγήκε τετ α τετ με τον Ψωμιάδη, όμως ο τερματοφύλακας των Τρικάλων κατάφερε να αποκρούσει.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην ανάπαυλα της αναμέτρησης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι πιτσιρικάδες των τμημάτων υποδομής του Αμπελωνιακού και έπαιξαν ένα διπλό, σε μικρότερη έκταση φυσικά, πρωτοβουλία για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση της ομάδας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αμπελωνιακός(Γιάννης Γκαμπέτας): Παπαδόπουλος, Γκαμπέτας(46’ Κούρο), Τζιαρτζιάνης, Πολύζος, Κομισόπουλος, Πασχαλίδης, Κόκκινος(78’ Τανάγιας), Φλέγγας, Κακαβίτσης, Μεζίνι(75’ Αλεξανδρής), Ρόκα.

Α.Ο. Τρίκαλα 1963(Ζόραν Μπάμποβιτς): Ψωμιάδης, Μπόντε, Κάλφας, Φορτούνης(65’ Ιωαννίδης), Τσβέτκοβιτς, Στάμος, Χαλιμπάκης(88’ Ηλίας), Κόλα, Βουκέλια, Τεντολούρης, Σίμοβιτς(58’ Γέφτιτς).

Διαιτητής: Παπαργυρίου(Πιερίας) Βοηθοί: Γιαμούζης, Θεοδώρου(Πιερίας)