Βαθμολογία

H ΕΒΟΛ ετοιμάζει απόβαση στις ΗΠΑ

Τη δημιουργία μονάδας παραγωγής βιολογικού γιαουρτιού, σε συνεργασία με Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, ο οποίος διαθέτει στη Φλόριντα των ΗΠΑ σχετικό δίκτυο διανομής, διερευνά η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ. Η ΕΒΟΛ επένδυσε πρόσφατα 6,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και λειτουργία νέας μονάδας παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος, που θα της δώσει τη δυνατότητα να παράγει 100 τόνους το οκτάωρο.
Οι σχετικές κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τ.μ. είναι σχεδόν έτοιμες, ενώ το Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία της μονάδας, δημιουργώντας και 35 νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα αυτή παραγωγική μονάδα επιχορηγείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και το υπόλοιπο του κόστους της καλύπτεται από ίδια κεφάλαια, χωρίς δανεισμό. Η ΕΒΟΛ έχει δεχθεί πρόταση και από το Κατάρ για εξαγωγές των προϊόντων της, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με Γάλλους επιχειρηματίες, που αναζητούν γίδινο γάλα από την Ελλάδα για την παρασκευή κατσικίσιου τυριού. Αναφορικά με τα οικονομικά της μεγέθη, η επιχείρηση αναμένει για φέτος τζίρο 20 εκατ. ευρώ, έναντι 16,5 εκατ. ευρώ το 2012 και διεύρυνση της κερδοφορίας. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η ΕΒΟΛ ανέλαβε για λογαριασμό της «Μαρινόπουλος Α.Ε.» να παράγει δύο προϊόντα για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, το «Παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Carrefour» και το «Παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι Carrefour».

Πηγή: Εφ. Ταχυδρόμος