Βαθμολογία

Θα φτάσουν μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Με ενημερώσεις αυτών που ασκούν πολιτική σε όλες τις βαθμίδες για την απόφαση που λήφθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, ξεκινούν τη δράση τους αγελαδοτρόφοι και κτηνοτρόφοι της χώρας, όπως προέκυψε από τη χθεσινή τους σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων, Γιώργος Κεφαλάς, θα έχει έτοιμο και σχετικό υπόμνημα, ενώ όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στις προθέσεις αυτών που απασχολούνται και στους δύο κλάδους είναι από κοινού να προβούν σε κινητοποιήσεις εντός του Οκτωβρίου. Μάλιστα, όπως τόνισε εξετάζεται σοβαρά και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά τη συγκεκριμένης απόφασης, που όπως τόνισε πλήττει σημαντικά το ελληνικό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλά η μη αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια εξέλιξη που εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες market, οδηγεί την ελληνική παραγωγή -σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης - σε συρρίκνωση και αφανισμό, υποβαθμίζει το προϊόν και ξεγελά τον Έλληνα καταναλωτή.

Επισημαίνεται ότι στην επιτροπή αγώνα που συστάθηκε μετέχουν, οι Θανάσης Βασιλέκας (Ένωση Φυλής Χολστάιν και Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας), Πασχάλης Γκλαβίνας, (Πανελλήνιος Σύλλογος Αγελαδοτρόφων) , Νίκος Ζδάνης, (ΘΕΣΓΑΛΑ) , Γιώργος Κεφαλάς, (Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων) και Δημήτρης Παπαδάκης ( Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας).

Πηγή: seleo.gr