Βαθμολογία

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και άλλοι βουλευτές και μέλη της Χ.Α.

Την ηγεσία της Χρυσής Αυγής συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές! Συγκεκριμένα, με την κατηγορία πως αυτή δρα ως εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη τα ξημερώματα στο σπίτι του στην Πεύκη ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Μαζί του είναι ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά και οι: Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος (μάλιστα πήγε ο ίδιος στη ΓΑΔΑ) και ο επικεφαλής της ΧΑ στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, ο οποίος συνομίλησε με τον καθ' ομολογίαν του ιδίου δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ.Ρουπακιά, πριν και μετά τη δολοφονική ενέργεια.

Συνολικά έχουν εκτελεστεί 10 εντάλματα σύλληψης και εκκρεμούν άλλα 28, ενώ αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση σε όλη την Ελλάδα για νέες συλλήψεις μεσαίων στελεχών του κόμματος.

Οι συλλήψεις λοιπόν αφορούν την κατηγορία πως η Χρυσή Αυγή δρα ως εγκληματική οργάνωση, ενώ παράλληλα αποδίδεται σε στελέχη του κόμματος σωρεία ποινικών αδικημάτων (πέντε ανθρωποκτονίες, σωματικές βλάβες κατά αλλοδαπών, βιαιοπραγία, εκβιασμοί κλπ.) στο εννιασέλιδο πόρισμα του Άρειου Πάγου.

Ο τέταρτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, που συνελήφθη στο πλαίσιο της επιχείρησης των αρχών, τόνισε κατά την έλευσή του στη ΓΑΔΑ: «Ντροπή τους. Ο κόσμος τα βλέπει και θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως Χρυσή Αυγή είτε ως άλλο όνομα».