Βαθμολογία

Μουντιάλ 2022: Σάλος από τις αποκαλύψεις του «Guardian»

Η κυβέρνηση του Κατάρ διερευνά τους ισχυρισμούς της εφημερίδας «Guardian» σύμφωνα με τους οποίους δεκάδες εργαζόμενοι μετανάστες από το Νεπάλ έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή για την προετοιμασία της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022.

Το δημοσίευμα του «Guardian», κάνει λόγο για σκληρές συνθήκες εργασίας, οι οποίες επιβάλλονται σε χιλιάδες εργαζόμενους από το Νεπάλ.
Η «Ανώτατη Επιτροπή» του «Κατάρ 2022» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, οι κρατικές αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς της εφημερίδας.

«Όπως καθένας διαπιστώνει από το βίντεο, τις εικόνες και το συνοδευτικό κείμενο, είμαστε συγκλονισμένοι από τα ευρήματα που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα του Guardian. Η υγεία, η ασφάλεια, η ευημερία και η αξιοπρέπεια του κάθε εργαζομένου που συμβάλλει στη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022, είναι υψίστης σημασίας για την επιτροπή μας», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων.

Το μικρό αλλά πλούσιο κράτος του Κόλπου βρίσκεται σε αγώνα με το χρόνο ώστε να προλάβει τις ημερομηνίες και να ετοιμάσει έγκαιρα τις απαιτούμενες υποδομές για να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη, μετά από αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η παγκόσμια συνομοσπονδία παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα δημοσιεύματα για τις εργασιακές συνθήκες, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η FIFA θα έρθει εκ νέου σε επαφή με τις αρχές του Κατάρ και το θέμα θα συζητηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή στις 3-4 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, όπου θα υπάρχει και συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή του Κατάρ».

Η οργανωτική επιτροπή του Κατάρ ανακοίνωσε, επίσης, ότι συνεργάζεται με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεθνή Αμνηστία καθώς και με διάφορα υπουργεία για να αντιμετωπιστούν εργασιακά θέματα των μεταναστών.