Βαθμολογία

Έρχεται στα Τρίκαλα η Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει περιληφθεί στο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI», η οποία θα διεξαχθεί από 29/9 έως 5/10/2013 επί Ελληνικού εδάφους.

Στην πόλη των Τρικάλων η Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί στις 3 Οκτωβρίου και 4 Οκτωβρίου . Η παραλαβή της φλόγας από το Δήμο  θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου επί της οδού Καλαμπάκας και Πύργου (έναντι 5ου ΓΕΛ) και ώρα 18:38 το απόγευμα και ακολουθώντας τις οδούς Καλαμπάκας και Στρατ. Σαράφη καταλήγει στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου όπου γίνεται η Αφή της φλόγας στον βωμό.

Ακολουθεί η τελετή με την άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της ΕΟΕ και της Οργανωτικής επιτροπής της Χειμερινής Ολυμπιάδας «SOCHI 2014», σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΟΕ, καθώς και πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 παραλαμβάνει τη φλόγα από τον βωμό ο 1ος λαμπαδηδρόμος και διαδοχικά με τους άλλους λαμπαδηδρόμους με διαδρομή στην οδό Τσιτσάνη η φλόγα φθάνει έως Β. Τσιτσάνη 80, όπου αναχωρεί προς Καρδίτσα.

Το γεγονός θα αποτελέσει αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος και θα μεταδοθεί από διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.