Βαθμολογία

Προς παράταση οι εγγραφές φοιτητών

Συνεχίζεται η αναταραχή στα οκτώ πανεπιστήμια που «χάνουν» 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους, στα περισσότερα εκ των οποίων δεν γίνονται εγγραφές νέων φοιτητών ενώ η προθεσμία εκπνέει αύριο, Παρασκευή. Το υπουργείο Παιδείας πάντως εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις εγγραφές.

Στο μεταξύ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος προχθές δήλωσε ότι «είναι πιθανό να χαθεί το εξάμηνο, αλλά για μένα μεγαλύτερο θέμα είναι να μη χαθεί το Πανεπιστήμιο», έσπευσε χθες να διευκρινίσει ότι το ίδρυμα δεν είναι κλειστό με απόφαση της Συγκλήτου του αλλά λόγω των κινητοποιήσεων διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών.

Τι πρέπει να κάνουν τώρα τα οκτώ πανεπιστήμια των οποίων διοικητικοί υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα; Οι διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού κάθε ιδρύματος υποχρεούνται να υποβάλουν εντός προθεσμίας 15 ημερών στην ψηφιακή φόρμα του ΑΣΕΠ τα προσόντα όλων των υπαλλήλων των κλάδων και ειδικοτήτων που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ που υπογράφτηκε προχθές. Το ΑΣΕΠ θα μοριοδοτήσει τον καθένα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και θα συντάξει πίνακες κατάταξης, οι οποίοι θα αποσταλούν στο αρμόδιο Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο που θα εκδώσει τους τελικούς Πίνακες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.