Βαθμολογία

ΣΕΓΑΣ: Έκτακτη Γ.Σ. στις 18/10

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το διοικητικό του συμβούλιο με την υπ’ αρ. 12/25.09.2013 απόφασή του και σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 4 εδ. Α του καταστατικού του και τον Νόμου ενέκρινε το αίτημα 111 αθλητικών σωματείων για έκτακτη γενική συνέλευση των σωματείων μελών του.

«Ο ΣΕΓΑΣ καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία θα γίνει στα Τρίκαλα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 10.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΕΤΩΝ Μέλαθρον. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μια μέρα μετά στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα», αναφέρει ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Το παράδοξο στην ανακοίνωση, έρχεται με ένα από τα 4 συνολικά θέματα της ημερήσιας διάταξης στην έκτακτη Γ.Σ., αφού αφορά την «παύση» από την θέση του μέλους του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, του Δημήτρη Ανδριόπουλου. Ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι αυτό γίνεται «σύμφωνα με τις σχετικές αιτήσεις σωματείων μελών του».

Ο κ. Ανδριόπουλος είχε εκλεγεί στις τελευταίες αρχαιρεσίες, με προσωπική υπόδειξη του πρώην προέδρου του ΣΕΓΑΣ και νυν γενικού γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος μάλιστα τον είχε προτείνει και στη θέση του ταμία την οποία ανέλαβε στη νέα διοίκηση υπό την ηγεσία του Κώστα Παναγόπουλου.

Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Ανδριόπουλου με το προεδρείο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ δεν άργησαν να φανούν, αφού αφορούσαν προτάσεις και υποδείξεις του τότε ταμία για μεγαλύτερη διαφάνεια στις αναθέσεις αγώνων της ομοσπονδίας και κυρίως το Μαραθώνιο.

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ αντέδρασε κι έτσι ο Ανδριόπουλος υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τη θέση του ταμία, αλλά δεν παρέδωσε και τη θέση του μέλους του ΔΣ, από την οποία η διοίκηση θέλει να αποχωρήσει άμεσα, επικαλούμενη ότι παρεμποδίζει το έργο της. Έτσι μετά και από σχετικό αίτημα σωματείων, για το θέμα θα αποφασίσει η γενική συνέλευση.

Τα υπόλοιπα θέματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης στα Τρίκαλα:
-Εκλογή Προεδρείου γενικής συνέλευσης
-Ενημέρωση για Νέο σχεδιασμό ΣΕΓΑΣ- προγραμματισμός 2013-2014
-Έγκριση προϋπολογισμού ΣΕΓΑΣ 2014