Βαθμολογία

Πατσιωτός: Θέλω να βάλω πολλά γκολ!

Ο επιθετικός της Δήμητρας Γιάννουλης, Στέλιος Πατσιωτός, φιλοξενήθηκε στον Best fm 93.9 και στην εκπομπή των Χρήστο Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου «Στα δίχτυα της Λάρισας», όπου συζήτησε μαζί τους, για αρκετά θέματα, σχετικά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας, αλλά και για την ΑΕΛ. Αναλυτικά η κουβέντα:

Νέα αρχή για την Γιάννουλη, με αρκετές αλλαγές. Πως βλέπεις τα πράματα; «Έχουν γίνει πολλές αλλαγές και γίνεται καλό έργο και από τους δύο προπονητές. Ήρθαν αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα και πιστεύω ότι όλα θα παν καλά στο τέλος. Είναι δύσκολο να κάνουμε συνεχώς πορεία πρωταθλητισμού. Η ομάδα κράτησε έναν βασικό κορμό και μέσα από την δουλειά που γίνεται από τον προπονητή μας και τις προσπάθειες μας, εύχομαι να πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί το αξίζουμε».

Έφυγαν αρκετοί παίκτες από την περσινή ομάδα. Πως το σχολιάζεις αυτό; «Έφυγα αρκετοί βασικοί από πέρυσι. Έμειναν βέβαια κάποιοι έμπειροι, οι οποίοι θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά».

Είστε ευχαριστημένοι μέχρι τώρα από τα αποτελέσματα; «Έχουμε δώσει κάποια παιχνίδια και είμαστε ευχαριστημένοι. Σίγουρα χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα. Έχουμε δυο νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στον Αχιλλέα Φαρσάλων που δεν μας απογοήτευσε».

Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι; «Θέλω να βάλω πολλά γκολ και να βοηθήσω με όποιον τρόπο την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα».

Τι χρειάζεται να κάνει ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής; «Πάνω από όλα χρειάζεται δουλειά για να εξελίσσεσαι συνεχώς. Βέβαια, αρκετά παιδιά, κάνουν και κάποια άλλη δουλειά και πρέπει να κανονίζουν το πρόγραμμά τους ούτως ώστε να ξεκουράζονται κιόλας».

Ήταν στοίχημα η ομάδα να παρουσιαστεί έτσι από την αρχή, με δεδομένο ότι έφυγαν αρκετοί παίκτες; «Όπως είπα, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι. Χρειάζεται δουλειά για να μονταριστεί η ομάδα. Στόχος μας είναι η άνοδος και αυτό θα γίνει όταν τα νέα παιδιά αφομοιωθούν πλήρως στην ομάδα».

Τι διαφορές και ομοιότητες εντοπίζεις στο φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι; «Πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Οι πιο πολλές ομάδες στηρίζονται σε νέα παιδιά και χαμηλό budget. Το επίπεδο πιστεύω ότι είναι το ίδιο για όλους. Ανάλογα την δουλειά που γίνεται σε κάθε σωματείο. Όποια ομάδα καταφέρει να βγει πρωταθλήτρια θα είναι έτοιμη να δώσει και τον αγώνα μπαράζ για να βγει στην κατηγορία».

Πως βλέπεις το επόμενο ματς με τον Σμόλικα; «Κάθε αντίπαλο τον βλέπουμε το ίδιο και παίζουμε σοβαρά. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να έχουμε το απόλυτο και να παίρνουμε τους βαθμούς».

Τι γίνεται σε περίπτωση που η μπάλα δεν μπαίνει στα δίχτυα; Πως το βλέπεις σαν επιθετικός αυτό και πως το διαχειρίζεσαι; «Οι φίλαθλοί μας στηρίζουν σε κάθε αγωνιστική που παίζουμε εντός. Σίγουρα υπάρχει πίεση και κάθε επιθετικός θέλει να βάζει γκολ για να κερδίζει η ομάδα. Ένας προπονητής δίνει την ψυχολογία στον παίκτη, όπως το ίδιο κάνουν και οι συμπαίκτες. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο μέσα στο γήπεδο».

Είσαι ευχαριστημένος από όσα έχεις δει στην ομάδα; Τι έχεις κρατήσει περισσότερο; «Η ομάδα έχει ένα οικογενειακό κλίμα και είναι κάτι που με έκανε να μείνω στην ομάδα. Γίνεται απίστευτη δουλειά από το τεχνικό επιτελείο και η διοίκηση προσπαθεί να βοηθήσει κάθε ποδοσφαιριστή σε ότι κι αν χρειαστεί».

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο κόσμος είναι περισσότερος σε αρκετά ερασιτεχνικά γήπεδα από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι σημαντικό αυτό για έναν παίκτη; «Πιστεύω ότι το τοπικό είναι η υποδομή του επαγγελματικού. Ο κόσμος βοηθάει αρκετά με την παρουσία του σε αυτά τα γήπεδα. Βοηθάει τον ποδοσφαιριστή να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Κάθε ποδοσφαιριστής σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει θέλει τον κόσμο δίπλα του. Το γήπεδο μας δίνει ένα κίνητρο επιπλέον το καλό γήπεδο, όπως αυτό της Γιάννουλης. Βέβαια, υπάρχουν και κάποια γήπεδα που δεν είναι τόσο καλά».

Έγινε μια αλλαγή όσον αφορά το πλήθος των ομάδων στην κατηγορία. Είναι θετικό ή αρνητικό το ότι οι ομάδες θα είναι περισσότερες φέτος; «Σίγουρα θα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα φέτος για όλες τις ομάδες. Θα είναι ένας μαραθώνιος φέτος, καθώς θα υπάρχουν πολλές αγωνιστικές. Κάποιες ομάδες που δεν παν για πολλά πράματα θα υπάρξει πρόβλημα. Θα έχουμε και παιχνίδια μεσοβδόμαδα και θα είναι αρκετά επίπονο».

Ο προπονητής σας έχει σταθεί και σε νέα παιδιά. Είναι κάτι το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο αυτό; «Τα νέα παιδιά πρέπει να παίρνουν ευκαιρίες ειδικά σε αυτές τις κατηγορίες για να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Για παράδειγμα σε εμάς, η μισή ομάδα είναι κάτω των 18 ετών. Οι περισσότερες ομάδες αυτό κάνουν από την αρχή. Ο προπονητής εμπιστεύεται τους νεαρούς παίκτες και θέλει να τους δώσει ευκαιρίες και φυσικά με την βοήθεια των πιο έμπειρων αυτά τα παιδιά να παν μπροστά. Αυτήν είναι η φιλοσοφία μας, εξ’ άλλου έχουμε και υποδομές από πίσω».

Πέρα από τους στόχους στο πρωτάθλημα θέλετε και το κύπελλο; «Σίγουρα, το θέλουμε και φέτος μετά την περσινή κατάκτηση του τροπαίου».

Έχει μικρύνει η διαφορά ανάμεσα στις ομάδες της Α’ και της Α1’ ΕΠΣΛ; «Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια οι διαφορές έχουν μικρύνει αρκετά. Οι ομάδες πάνω κάτω είναι οι ίδιες. Από εκεί και πέρα μέσα από την δουλειά η κάθε ομάδα θα εξελιχτεί και θα ξεχωρίσει».

Μπορείς να μας κάνεις ένα flashback στην καριέρα σου; «Ξεκίνησα να παίζω στις ακαδημίες στην Α.Ε. Τυρνάβου πριν την συγχώνευση. Έπειτα πήγα στην μικρή ομάδα του Τυρνάβου, την Ακαδημία και στην συνέχεια πήγα στον Τύρναβο. Έπαιξα δυο χρονιές εκεί και μετά αποχώρησα για το Αργυροπούλι. Από εκεί πήγα στην Γιάννουλη».

Υπάρχει μια πικρία όταν έφυγες από τον Τύρναβο; «Σίγουρα υπάρχει μια πικρία, γιατί κατάγομαι κι από εκεί. Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να παίζει στην πόλη του και σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί».

Για ποιους λόγους αποχώρησες; «Όταν ανεβήκαμε στην Γ’ κατηγορία, ο προπονητής ήθελε στην συνέχεια να κάνει τις επιλογές του και δεν ήμουν μέσα σε αυτές, οπότε αποχώρησα. Σίγουρα είναι μέσα στα όνειρα μου η επιστροφή στην ομάδα. Θα ήθελα να παίξω στον Τύρναβο και να προσφέρω στην πόλη μου».

Ποιο είναι το όνειρο σου; «Θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Σίγουρα θα ήθελα να αγωνιστώ στην ΑΕΛ».

Πες μας λίγο για το παιχνίδι στα Καλύβια; Πως πήρε το σκορ τέτοιες διαστάσεις; «Ήταν ένα παιχνίδι αλλόκοτο. Βρεθήκαμε να χάνουμε 2-0 σε ένα μικρό γήπεδο. Το παιχνίδι ήταν γρήγορο και παίξαμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και καταφέραμε να το γυρίσουμε. Έβαλα τέσσερα γκολ σε αυτό το ματς».

Μπορείς να μας κάνεις ένα σχόλιο για τον Τύρναβο; Πως βλέπει ο κόσμος την πορεία της ομάδας; «Γίνεται καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα και ο κόσμος την στηρίζει  την ομάδα. Βέβαια, αν έπαιζε στην έδρα της ο κόσμος θα την βοηθούσε περισσότερο. Είδα και το ματς με τον Ηρακλή και η ομάδα ήταν πολύ καλή και σίγουρα θα μπορούσε να το πάρει το αποτέλεσμα».

Πως βλέπεις την νέα αρχή που έγινε στην ΑΕΛ; «Είναι άδικο για την ομάδα να είναι σε αυτήν την κατηγορία. Σε τρία χρόνια είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε στην πρώτη εθνική γιατί γίνεται σοβαρή προσπάθεια».