Βαθμολογία

Συνεχίζουν μαζί Μπολτ και Puma

Αρκετά εκατομμύρια δολάρια θα προσθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό του ο Γιουσέιν Μπολτ, ο οποίος ανανέωσε τη σύμβαση χορηγίας με την εταιρεία αθλητικών ειδών Puma, που σημαίνει ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του στον στίβο ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης των 100μ και 200μ θα παραμείνει στην ίδια εταιρεία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και θα εισπράττει για κάθε χρόνο συνεργασίας ποσό 10 εκατ. δολαρίων. Μέχρι τώρα εκτιμάται ότι ελάμβανε κάθε χρόνο 9 εκατ. δολάρια.

Ο 27χρονος σπρίντερ, που άρχισε τη συνεργασία του με την Puma εδώ και μία δεκαετία, όταν ακόμη ήταν έφηβος, θα εισπράξει ίδιο ποσό σε περίπτωση που συνεχίσει την καριέρα του για έναν επιπλέον χρόνο, δηλαδή μέχρι το 2017, όταν το Λονδίνο θα διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Αν αποσυρθεί από τον στίβο πριν τη λήξη του συμβολαίου του το 2016, θα λαμβάνει ποσό 4 εκατ. δολαρίων ετησίως ως πρέσβης της εταιρείας.

«Πάντα ήμουν πολύ χαρούμενος να είμαι μέλος στην οικογένεια της Puma. Είμαι υπερήφανος να τους εκπροσωπώ και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσω μαζί τους για τα επόμενα χρόνια», είπε ο Μπολτ και το ίδιο βέβαια θα αισθάνονταν στη θέση του, όλοι όσοι θα κατάφεραν να επιτύχουν μία τέτοια συμφωνία.

Ο Μπολτ βρίσκεται στην 40ή θέση της λίστας του Forbes για τους καλύτερα αμειβόμενους αστέρες του αθλητισμού παγκοσμίως και βέβαια είναι ο πλουσιότερος αθλητής στίβου. Εκτιμάται ότι τα ετήσια έσοδά του ανέρχονται σε 24,2 εκατ. δολάρια.