Βαθμολογία

Μαλάκος: Στόχος μου είναι να παίξω στην ΑΕΛ!

Ο επιθετικός του Μαχητή Τερψιθέας, Ζήσης Μαλάκος, βρέθηκε στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας» των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου και μίλησε για όλους και για όλα. Αναλυτικά η συζήτηση:

Ξεκινήσατε με νίκη στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Πως πήγαν τα πράματα σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια; «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και για τις δύο νίκες. Ήταν με δύσκολους αντιπάλους, από δύο πόλεις, όχι χωριά. Θέλουμε να συνεχίσουμε με καλό ποδόσφαιρο την προσπάθεια μας».

Πως παρουσιάστηκε η ομάδα στο ματς με την Χαλκίδα; Ο αντίπαλος πως ήταν; «Οι περισσότερες ομάδες είναι άγνωστες για εμάς. Κοιτάξαμε στα μάτια τον αντίπαλο και δεν φοβηθήκαμε, αφού κερδίζαμε 2-0 από το ημίχρονο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, αμυνθήκαμε σωστά στο δεύτερο μέρος και κρατήσαμε το σκορ που είχαμε από το πρώτο μέρος».

Με το που μπήκες αλλαγή σκόραρες. Πως αισθάνεσαι; «Αυτά συμβαίνουν, μπορεί να το κάνει κάθε παίκτης. Έκανα ένα σουτ έξω από την περιοχή και σκόραρα».

Φέτος η ομάδα δεν έχει βάλει υψηλό στόχο. Βοήθησε αυτό στο ότι δε έχετε άγχος; «Δεν χρειάζεται να λες πολλά από την αρχή, αρκεί να δείχνεις τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης και από ότι έχει φανεί μέχρι τώρα θα είμαστε δύσκολος αντίπαλος».

Στόχοι της ομάδας αλλά και δικοί σου για φέτος; «Πάνω από όλα είναι η άνετη και γρήγορη παραμονή και από εκεί και πέρα ότι θέλει ας έρθει. Στόχος μου φυσικά είναι να πάω και να παίξω στην ΑΕΛ».

Το κλίμα στην ομάδα πως είναι; «Το κλίμα είναι πολύ καλό. Όλα τα παιδιά είναι τα καλύτερα και σαν ποδοσφαιριστές, αλλά και σαν χαρακτήρες. Όλοι αγωνιζόμαστε για να βγει κάτι καλό».

Πιστεύεις ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα κράτησε τον κορμό της; «Σχεδόν όλοι οι παίκτες έμειναν στην ομάδα και αυτό δεν επηρέασε καθόλου εμάς τους καινούριους να μπούμε στην ομάδα. Και για το κλίμα ήταν καλό αυτό».

Πως βλέπεις το παιχνίδι με την Νάουσα; Θα έχει διαφορές από το ματς του κυπέλλου; «Σίγουρα θα έχει διαφορές. Διαφορετικός θεσμός, αλλά ίδια ομάδα. Θα είναι πιο δύσκολο σίγουρα. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι θα κερδίσουμε κι εκεί. Η προετοιμασία ξεκινάει από σήμερα, προβλήματα με τραυματισμούς δεν έχουμε, εκτός από τον Γιώργο Μάτο. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Είμαι αισιόδοξος γιατί την ομάδα την ξέρουμε».

Που θα κριθεί πιστεύεις αυτό το ματς; «Το άγχος πιστεύω θα το έχουν αυτοί γιατί παίζουν εντός έδρας. Εμείς πάμε απλά να παίξουμε και να πετύχουμε ότι καλύτερο».

Το γεγονός ότι δεν αγωνίζεστε στην φυσική σας έδρα είναι θετικό ή αρνητικό; «Όλοι στην αρχή το είχαμε κάπως στο μυαλό μας. Δεν μας έχει επηρεάσει μέχρι τώρα. Απλά περιμένουμε τώρα να παίξουμε στην έδρα μας κάτι που θα γίνει σε έναν μήνα περίπου».

Πως βλέπεις να διαμορφώνεται το φετινό πρωτάθλημα; «Θα είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Δεν μπαίνουν πολλά γκολ και όλες οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό αν θέλουν να πετύχουν κάτι καλό. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν φανεί ότι θέλουν να πρωταγωνιστήσουν».

Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι στον Όμιλο σας υπάρχουν και μεγάλες ομάδες με ιστορία; «Υπάρχουν ομάδες πιο δυνατές, αλλά όλα φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Παίζεται πολύ δυνατό ποδόσφαιρο, με αρκετές μονομαχίες, αλλά όλα θα φανούν στο ποιος θα βάλει πρώτος γκολ».

Πως είδες τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής; «Μπήκαν πολύ λίγα γκολ. Δεν μου έκανε κάτι εντύπωσε, όσον αφορά τα αποτελέσματα. Ήρθαν έτσι όπως τα περιμέναμε».

Είστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου; «Σίγουρα επηρέασε η μεταφορά έδρας και μακάρι να έχουμε περισσότερο κόσμο. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι όλα τα παιχνίδια είναι στην ίδια ώρα. Πάντως περιμένω περισσότερο κόσμο στο μέλλον».

Τις υπόλοιπες ομάδες του Νομού, πως τις έχεις δει; «Όλες είναι δυνατές και το έχουν αποδείξει και στα φιλικά και στο Κύπελλο. Εκτός από την ΑΕΛ δεν ξεχωρίζω κάποια. Το επίπεδο είναι ίδιο και έχουν ίδια δυναμική».

Προέρχεσαι από ένα ερασιτεχνικό σωματείο και πήγες σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; «Όπως είπα στην αρχή, όνειρό μου είναι να παίξω στην ΑΕΛ. Ήθελα να παίξω στην Γ’ Εθνική και στον Μαχητή. Αυτήν την στιγμή οι στόχοι μου ταυτίζονται με την ομάδα. Ήταν δική μου επιλογή να πάω στον Μαχητή».

Από όσα έχεις δει από την ομάδα ήτα η σωστή επιλογή; «Ποτέ δεν μετανιώνω για τις επιλογές μου και πιστεύω ότι η επιλογή μου ήταν η καλύτερη».

Ποιες οι σχέσεις σου με τους υπόλοιπους παίκτες της ίδιας γραμμής; «Σίγουρα, πάντα οι επιθετικοί έχουν έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους. Εμείς δεν είμαστε όμως έτσι. Όποιος και να βάλει το γκολ θα είναι επιτυχία, γιατί αυτό που μετράει είναι η νίκη. Σε περίπτωση ήττας, σίγουρα θα επηρεαστούμε, αλλά πρέπει να την ξεπερνάς γρήγορα και να μην σε παίρνει από κάτω. Αυτό είναι το σωστό».

Νιώθεις καλύτερα ή χειρότερα που δεν θα παίξεις φέτος απέναντι στην ΑΕΛ; «Στην αρχή ήταν να μπούμε στον ίδιο όμιλο. Τελικά δεν έγινε αυτό. Δεν ήθελα να παίξω αντίπαλος της ΑΕΛ. Θα ένιωθα πολύ δύσκολα και θα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα».

Πρόλαβες φέτος να παρακολουθήσεις κάποιο παιχνίδι της ΑΕΛ; «Δυστυχώς, ούτε ένα. Ακόμα και όταν είχε φιλικό δεν το είδα, γιατί παίζαμε κι εμείς».

Πως βλέπεις την ΑΕΛ φέτος; «ΑΕΛ είναι. Περαστική θα είναι η ομάδα και από την Γ’ και από την Β’ Εθνική. Μπορεί να άργησε να οργανωθεί σαν ομάδα, αλλά δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Θα είναι απλά περαστική από την κατηγορία. Μου προκάλεσε εντύπωση η μεταγραφή του Πιά, αλλά και μόνο που έμεινε ο αρχηγός, ο Νεμπεγλέρας, πιστεύω ότι αρκεί. Φυσικά, είναι αρνητικό το γεγονός ότι έχει μεγάλες αποστάσεις, αλλά δεν νομίζω να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα».