Βαθμολογία

Συνταγογραφούσαν παράνομα ναρκωτικά

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Βόλο για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για παράνομη συνταγογράφηση ναρκωτικών δισκίων. Οι δύο από τους συλληφθέντες κατελήφθησαν να διακινούν ναρκωτικά δισκία στο προαύλιο Ιερού Ναού ενώ ο τρίτος συλληφθείς, γιατρός, χορηγούσε στους άλλους δύο, έναντι αμοιβής, ιατρικές συνταγές με τις οποίες αυτοί προμηθεύονταν τα ναρκωτικά δισκία και τα διακινούσαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (265) ναρκωτικά δισκία, (17) διπλότυπα μπλοκ και (8) φωτοαντίγραφα ιατρικών συνταγών.

Ειδικότερα, η σύλληψη έγινε προχθές το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, και στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο άντρες, ηλικίας 44 και 56 ετών και μία 50χρονη.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες ο 44χρονος με την 50χρονη πωλούν ναρκωτικά δισκία σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, οι δύο συλληφθέντες τέθηκαν από τους αστυνομικούς υπό διακριτική παρακολούθηση και κατελήφθησαν προχθές το απόγευμα στο προαύλιο Ιερού Ναού στο Βόλο να κατέχουν 20 ναρκωτικά δισκία, κατανεμημένα σε τέσσερις καρτέλες των πέντε δισκίων η καθεμιά, με σκοπό την εμπορία τους.

Τα ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

217 ναρκωτικά δισκία,

1 αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, βάρους (4,2) γραμμαρίων και

8 φωτοαντίγραφα ιατρικών συνταγών τις οποίες είχε χορηγήσει ο 56χρονος συλληφθείς γιατρός.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο 56χρονος χορηγούσε έναντι χρηματικής αμοιβής, στους άλλους δύο συλληφθέντες, ιατρικές συνταγές με αναγραφόμενες μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών δισκίων. Ο 44χρονος με την 50χρονη χρησιμοποιούσαν τις συνταγές αυτές για να προμηθεύονται ναρκωτικά δισκία και να τα διακινούν σε τοξικομανείς.

Ο 56χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία και το ιατρείο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

28 ναρκωτικά δισκία και

17 διπλότυπα μπλοκ ιατρικών συνταγών των 50 σελίδων, σε 2 από τα οποία περιλαμβάνονται τα αποκόμματα των προαναφερόμενων 8 συνταγών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.