Βαθμολογία

Νέος γύρος κινητοποιήσεων

Δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων σε παιδεία, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και τοπική αυτοδιοίκηση με τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να λένε «όχι» σε διαθεσιμότητα και απολύσεις.

Νέα διήμερη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα επανεξετάσουν τη στάση τους σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη. Στις 12.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει κηρύξει για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ. Επίσης, νέα πενθήμερη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Σήμερα και αύριο απεργούν και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε νέες 48ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Λουκέτο» Τρίτη και Τετάρτη στο Δημόσιο

Τρίτη και Τετάρτη παραλύει εκ νέου ο δημόσιος τομέας, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ για την μετατροπή της Τρίτης σε γενική απεργία, ενώ τα συνδικάτα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί κοινό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Τετάρτη, εξάλλου, στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα προγραμματίζουν αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.