Βαθμολογία

Πρωταθλήτρια η Θεσσαλία στα…παραπεμπτικά

Μέσα στους πέντε πρώτους νομούς στην Ελλάδα με τη μεγαλύτερη δαπάνη των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, συγκαταλέγεται αυτός της Λάρισας. Μάλιστα, καταλαμβάνει την πρώτη θέση, μαζί με Τρίκαλα και Μαγνησία, σε δαπάνη ανά χίλιους κατοίκους που φτάνει το ποσό των 10.000 ευρώ σε αντίθεση με την Αττική που η αντίστοιχη δαπάνη δεν ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Σε σχετικό άρθρο των «Παραπολιτικών» του Σαββάτου, αναφέρεται ότι στην «τσιμπίδα» του συστήματος πιάστηκαν εκατό γιατροί που υπέγραψαν χιλιάδες παραπεμπτικά για παρακληνικές εξετάσεις. Μεταξύ αυτών και ένας Λαρισαίος ορθοπεδικός ο οποίος στο διάστημα των έξι μηνών που διεξήχθη η έρευνα, βρέθηκε με συνολική δαπάνη 170.000 ευρώ, με περισσότερα από 1.000 παραπεμπτικά και 8.000 πράξεις σε συγκεκριμένο θεραπευτήριο.

Στη σχετική έρευνα συμπεριλαμβάνεται και ένας Καρδιτσιώτης που «έσπασε τα κοντέρ» αφού είχε συνολική δαπάνη 350.000 ευρώ με 600 παραπεμπτικά και σχεδόν 13.000 πράξεις σε συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης. Τυχαία χαρακτηρίζεται η Θεσσαλία, «Μέκκα» των κέντρων αποκατάστασης;...

Πηγή: Εφ. Κόσμος