Βαθμολογία

«Τρένο» ο Οικόνομος Τσαριτσάνης!

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Οικονόμο και στο πρωτάθλημα (προηγήθηκε η πρόκριση στη 2η φάση του κυπέλλου με την εκτός έδρας νίκη των «πρασίνων» στην Πρέβεζα), αντιμετωπίζοντας η ομάδα της Τσαριτσάνης και νικώντας εκτός έδρας τον Κάστορα Καστοριάς με σκορ 0-2.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Οι παίχτες του Κ. Κατσάρα ήταν καλύτεροι από τους γηπεδούχους στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, κερδίζοντας δίκαια έναν σοβαρό αντίπαλο, που έδειξε με την αγωνιστικότητα και τη δύναμή του πως θα κόψει βαθμό ή βαθμούς από πολλές ομάδες που θα επισκεφθούν την έδρα του.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και από τις 2 ομάδες με τον μεν Κάστορα να έχει την υπεροχή των κινήσεων στο 1ο 20λεπτο και τον Οικονόμο να ισορροπεί μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου.

Γίνονταν γρήγορες εναλλαγές στην κυκλοφορία της μπάλας, φθάνοντας οι επιθετικοί και των 2 ομάδων εύκολα μπροστά στις αντίπαλες περιοχές, χωρίς ωστόσο να διατρέχουν οι τερματοφύλακες σοβαρό κίνδυνο.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 22΄ με καλό σουτ του Τάσιου, ύστερα από πάσα του Τζιότζη και απόκρουση του Νούσια με τα χέρια σε κόρνερ.

Ακολούθησε η καλύτερη μέχρι τότε ευκαιρία του παιχνιδιού από πλευράς Οικονόμου (36’), όταν από φάουλ του Πρικάκη έξω από την περιοχή του Κάστορα, ο Χάμος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, κερδίζοντας κεφαλιά και στέλνοντάς την στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Κατά την επαναφορά, ο Κωστούλας επιχείρησε κοντινό σουτ, κόντραρε η μπάλα σε αντίπαλο παίχτη και περνώντας τη γραμμή του τέρματος, την έπιασε ο τερματοφύλακας Κοσμίδης, μη καταλογίζοντας ο διαιτητής το γκολ.

Στο 41΄ η Τσαριτσάνη άνοιξε το σκορ (0-1) με δυνατό εν κινήσει σουτ του Σκλάβου έξω από την περιοχή του Κάστορα, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα Κοσμίδη.  Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην αρχή της επανάληψης να δημιουργήσουν φάση για γκολ, συνάντησαν όμως την αντίσταση και την πίεση των φιλοξενουμένων σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, παίζοντας ανοιχτά και επιδιώκοντας 2ο τέρμα, που θα τους εξασφάλιζε τη νίκη. Στο 50΄ ο Τζιότζης σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή του Οικονόμου, βρίσκοντας αρχικά ο Νούσιας με τα χέρια τη μπάλα και στη συνέχεια αποκρούστηκε αυτή από τη ρίζα της κάθετης δοκού.

Καθώς το παιχνίδι σκλήρυνε, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων και ο Οικονόμος δεν το έβαζε κάτω, ο Σκλάβος βρήκε άλλη μια ευκαιρία και επιχείρησε δυνατό μακρινό σουτ στο 69΄ με σκοπό να αιφνιδιάσει για ακόμη μια φορά τον τερματοφύλακα Κοσμίδη, ο οποίος ωστόσο με ετοιμότητα απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 70΄ σημειώθηκε το 2ο τέρμα για λογαριασμό του Οικονόμου από κεφαλιά του Κωστούλα μέσα στην περιοχή του Κάστορα, μετά από μακρινό πλάγιο του Κουλτσιάκη, που φάνηκε πως αιφνιδίασε τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι έδειχνε πλέον να έχει κριθεί, δημιουργώντας άλλη μια ευκαιρία οι παίχτες του Κάστορα στο 88΄ με μακρινό σουτ του Τζιότζη, το οποίο όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη.  

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ Ρούσας – Μπεκερτζής (Πρέβεζας) με βοηθούς τους κ Κωνσταντίνου (Πρέβεζας) και Μωυσιάδη (Γρεβενών). Κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Παπαθανασίου, Μήνος, Μηλιάτης, Μπορόζης και Μαρκόπουλος από πλευράς Κάστορα και οι Νούσιας, Παπαγεωργίου, Πρικάκης και Γκουντρουμπής από τον Οικονόμο.

250 περίπου θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο γήπεδο Χλόης της Καστοριάς, μεταξύ των οποίων 40 Τσαριτσανιώτες.

Άψογη η φιλοξενία των ανθρώπων του Κάστορα προς την αποστολή του Οικονόμου καθώς επίσης υποδειγματική υπήρξε η συμπεριφορά των φιλάθλων στην κερκίδα.

Α.Ο. ΚΑΣΤΟΡΑΣ (Π. Τσούκλης): Κοσμίδης, Καρανάσιος, Παπαθανασίου, Μήνος, Μηλιάτης, Μπορόζης, Ιωαννίδης, Τζιότζης, Τάσιος (56΄ Αντωνιάδης Κ.), Αντωνιάδης Γ. (75΄ Μαρκόπουλος), Καλύβας.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας Π., Πρικάκης, Παπαγεωργίου, Καρακώστας (53΄ Γκουντρουμπής), Καλπίας, Κουμπούρας, Κουρδής, Σκλάβος, Καραγκούνης (56΄ Κουλτσιάκης), Χάμος, Κωστούλας (81΄ Τόλιος).