Βαθμολογία

Στον Κορυδαλλό ο Ρουπακιάς

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον ανακριτή Πειραιά μετά την απολογία του, ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Ρουπακιάς απάντησε προσωπικά στις ερωτήσεις της ανάκρισης, χωρίς να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα.

Ο 45χρονος, κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, φέρεται να είπε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του ενώ τόνισε ότι είχε μια "χαλαρή" σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Ο δράστης είπε 'ότι η μοναδική του σχέση με την οργάνωση, ήταν μια  διανομή τροφίμων στην οποία, όπως υποστήριξε, είχε πάρει μέρος. Σ΄αυτό τη σημείο πρόσθεσε, μάλιστα, ότι παλαιότερα ήταν ενταγμένος σε αριστερό κίνημα.

Αναφορικά με το τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έπινε τον καφέ του σε μια καφετέρια της περιοχής και στη συνέχεια προσπάθησε να φύγει με το αυτοκίνητό του.

Τη στιγμή εκείνη, όπως ισχυρίστηκε, του επιτέθηκαν δύο ομάδες από άγνωστα άτομα και ασυναίσθητα χρησιμοποίησε το μαχαίρι. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι την ώρα του τραγικού γεγονότος ήταν μόνος του και δεν υπήρχαν άλλοι γνωστοί του.

Ο 45χρονος είπε, επίσης, ότι το θύμα δεν είχε στοχοποιηθεί, ενώ αναφορικά με το τηλεφώνημα που δέχθηκε τη στιγμή που βρισκόταν στην καφετέρια, ήταν από κάποιον γνωστό του που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, έβαλε τα κλάματα."Έκλεισα δύο σπίτια, το δικό μου και του άτυχου παιδιού" φέρεται να είπε. 

Μετά από τρεις ώρες βγήκε από το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και πήρε το δρόμο για την γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από όπου στη συνέχεια θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό.

Κατά την έξοδο του, ο δράστης μπήκε στο αυτοκίνητο βιαστικά, με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς να κάνει καμία δήλωση και χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για το αν κατάλαβε τι κακό έχει κάνει και αν το έχει μετανιώσει.

Πηγή: sport.gr