Βαθμολογία

Oικογένεια στην Ρωσία σκότωσε 30 ανθρώπους (Video)

Μία οικογενειακή συμμορία αδίστακτων κακοποιών συνέλαβαν και εξουδετέρωσαν οι Αρχές στη Ρωσία. Επί έξι χρόνια μια υπεράνω πάσης υποψίας οικογένεια σκορπούσε το θάνατο, διαπράττοντας αμέτρητες ληστείες και τουλάχιστον 30 φόνους. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται έξι αστυνομικοί. Η 46χρονη πρώην νηπιαγωγός Ινέσα Ταρβερντίγεβα και ο δεύτερος σύζυγός της Ρομάν Ποντκοπάγεβ, ένας 35χρονος οδοντίατρος, μαζί με την κόρη της Ινέσα από τον πρώτο της γάμο, την 25χρονη Βικτόρια, διέπρατταν από κοινού τα εγκλήματά τους, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής Ροστόφ στη Ρωσία.

">http://

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης την 26χρονη αδελφή του Ποντοκοπάγεφ, Αναστασία και τον 31χρονο σύζυγό της, Σεργκέι Σινέλνικ, πρώην αστυνομικό της τροχαίας στην επαρχία Αξάι, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες πως βοηθούσαν την οικογένεια, δίνοντας πιθανούς στόχους για τις ληστείες τους αλλά και κρύβοντας τα κλοπιμαία. Η αστυνομία εκτιμά πως ο Σινέλνικ δεν λάμβανε μέρος στην εγκληματική δράση αλλά γνώριζε για τους φόνους, ενώ ο ίδιος ο αστυνομικός ομολόγησε πως απολάμβανε το γεγονός πως οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να βρουν τους δράστες ενώ εκείνος γνώριζε ακριβώς ποιοι ήταν.

Η δράση της «Μπόνι και Κλάιντ» του Ροστόφ ήταν τρομακτική: το 2009 σκότωσαν με ένα ημιαυτόματο όπλο κι ένα κυνηγετικό μαχαίρι, τον αλεξιπτωτιστή Ντμίτρι Τσουντάκοφ τη σύζυγό του Ιρίνα, την 11χρονη κόρη τους Βερόνικα και τον 7χρονο γιο τους Σάσα. Η επίθεση έγινε ενώ τα θύματα βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους και οι δράστες έκλεψαν ένα λάπτοπ, ένα σεσουάρ μαλλιών και μία φωτογραφική μηχανή, όλα μαζί συνολικής αξίας περίπου 1.100 ευρώ. «Εγώ σκότωσα τα δυο παιδιά, ενώ ο άντρας μου πυροβόλησε τους γονείς», ειπε στους αστυνομικούς σχεδόν απαθής η Ταρβερντίγεβα. Σε μία άλλη επίθεση, η συμμορία βασάνισε δύο έφηβες βγάζοντάς τους τα μάτια, με τη μια εξ' αυτών μάλιστα να πιστεύεται πως ήταν η βαφτισιμιά της!  

Όπως δήλωσε η 46χρονη νηπιαγωγός στην αστυνομία, θεωρούσαν το φόνο και τη ληστεία «σαν να πηγαίνουν στο γραφείο για δουλειά», αποκαλώντας τον εαυτό της «εκ φύσεως γκάνγκστερ» και ομολογώντας πως οι εγκληματικές τους πράξεις ήταν ένας τρόπος να βγάζουν εύκολα λεφτά. Η Ινέσα ομολόγησε πως από τους έξι αστυνομικούς που δολοφονήθηκαν, κάποιοι έγιναν στόχος για να αποκτήσει η οικογένεια επιπλέον όπλα ενώ άλλοι μόνο και μόνο για τα χρήματα.

«'Εμοιαζαν σαν μια οποιαδήποτε καλή οικογένεια. Φανταστείτε τους, οι γονείς, δύο παιδιά, το ένα κορίτσι ανήλικο. Είμαι σίγουρος πως όταν ήταν όλοι μαζί κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως σχεδίαζαν εγκλήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής αστυνομίας.

Τελικά η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από μία ληστεία στο σπίτι ενός ρώσου πρώην στρατιωτικού στη πόλη Αξάι. Η οικογένεια σκότωσαν ένα ζευγάρι και στη συνέχεια έκλεψαν αλκοόλ, κεριά και κοτόπουλο από το ψυγείο του σπιτιού, αφού δεν βρήκε λεφτά. Ο οδοντίατρος και η Βικτόρια επιχείρησαν να διαφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος αλλά τους σταμάτησε η αστυνομία για έλεγχο ταυτοτήτων. Τότε ο Ποντκοπάγεβ έβγαλε όπλο και σκότωσε τον έναν αστυνομικό. Από την ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε, σκοτώθηκε ο 35χρονος ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η Βικτόρια.

Κατόπιν η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης και οι έρευνες στο σπίτι της οικογένειας αποκάλυψαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο με πάνω από 20 πυροβόλα όπλα, αυτόματα, χειροβομβίδες, καραμπίνες, σιγαστήρες και πολλά πυρομαχικά.