Βαθμολογία

O εθισμός του Jack Nicholson στα ναρκωτικά

Τον εθισμό του γνωστού ηθοποιού Jack Nicholson στην κοκαϊνη, το LSD, και σε άλλα ναρκωτικά στην αρχή της καριέρας του, τη δεκαετία του 60, αποκαλύπτει η νέα βιογραφία του Marc Eliot, που τιτλοφορείται «Nicholson».

Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο αυτό, ο γνωστός ηθοποιός ήταν αμέτρητες στιγμές εκείνη την εποχή υπό την απόλυτη επήρεια ναρκωτικών. Το σενάριο μάλιστα της ταινίας «The Trip», το 1967, γράφτηκε από έναν Nicholson που είχε κάνει χρήση πολλών ναρκωτικών και μόνο νηφάλιος δεν ήταν. Πολλές φορές μάλιστα ο ηθοποιός έπαιρνε κοκαΐνη και μαριχουάνα για να τον βοηθήσουν, όπως έχει πει αργότερα ο ίδιος, για να βγάλει τις δύσκολες σκηνές σε μια ταινία.

Το 1980, σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό περιοδικό «People», ο Nicholson είχε πει: «ακόμα μου αρέσει να φτιάχνομαι, περίπου 4 μέρες την εβδομάδα». Και είχε συμπληρώσει: « Με αυτό που κάνω δεν στηρίζω κάτι. Απλά επιλέγω να το λέω για να είμαι ειλικρινής. Άλλωστε, δεν θεωρώ πως το να παίρνεις ναρκωτικά είναι κάτι το φοβερό ή σπουδαίο. Μπορείς να καταστρέψεις τον εαυτό σου με αυτά, όπως και με οτιδήποτε άλλο!»

Πριν από λίγο καιρό αμερικανικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κάποια προβλήματα μνήμης του 76χρονου σήμερα ηθοποιού, τα οποία τον αναγκάζουν να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.