Βαθμολογία

Συνελήφθη για το στήσιμο 680 αγώνων

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο επιχειρηματίας Ταν Σιτ Ενγκ, γνωστός ως Νταν Ταν, ο οποίος κατηγορείται για το στήσιμο 680 αγώνων, μεταξύ αυτών και συναντήσεις για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Νταν Ταν συνελήφθη με άλλους 14 (12 άνδρες και 2 γυναίκες) στη Σιγκαπούρη, ύστερα από μια επιχείρηση που διήρκεσε 12 ώρες.

Στις έρευνες που έγιναν σε αρκετές ακόμη χώρες συμμετείχαν επίσης η Ιντερπόλ και η Γιούροπολ. Κάποιοι από τους συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και ο Νταν Ταν, βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται, ενώ κάποιοι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ολοι πάντως είναι υπήκοοι της Σιγκαπούρης.  

«Αυτά είναι σπουδαία νέα. Τώρα χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματική οδό προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», είπε ο εισαγγελέας της Κρεμόνα Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο. «Δεν είμαι σίγουρος ότι οι συνθήκες το επιτρέπουν. Οι περισσότερες συλλήψεις συνδέονται με την έρευνά μας στη Σιγκαπούρη. Κάποιες άλλες, σε αυτές περιλαμβάνονται και οι γυναίκες, δεν φαίνεται να έχουν κάποια σχέση με τη δική μας έρευνα. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που προέρχονται από τη δική μας έρευνα και άλλα που προέρχονται από τη δική τους».

Οι εισαγγελείς στην Ιταλία έχουν κατηγορήσει τον Νταν Ταν ότι εμπλέκεται σε μια εγκληματική οργάνωση που κέρδισε εκατομμύρια δολάρια στήνοντας αγώνες ποδοσφαίρου στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες στον κόσμο.

«Αυτός ήταν ο αρχηγός, ο εγκέφαλος της συμμορίας», είπε ο Ντι Μαρτίνο, ο οποίος πρόσθεσε πως από το γραφείο του είχε σταλεί στην Αστυνομία της Σιγκαπούρης αίτημα για σύλληψη του Νταν Ταν πριν από τρεις, τέσσερις μήνες.

Η Αστυνομία στη Σιγκαπούρη ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του Νταν Ταν ήταν αποτέλεσμα έρευνας πολλών μηνών. Αυτό σημαίνει ότι ο Νταν Ταν θα μπορούσε να δικαστεί στη Σιγκαπούρη, αφού είναι πιθανό να υπάρχουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την έκδοση του στην Ιταλία.
Ο εισαγγελέας Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για τη σύλληψη του Νταν Ταν, το πληροφορήθηκε από από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία τα οποία επικαλούνται πηγές της Αστυνομίας στη Σιγκαπούρη.

«Δεν έχω επίσημη ενημέρωση που να αφορά τη σύλληψη του Ταν Σιτ Ενγκ. Ομως, αυτό είναι εμφανές μέσα από την ανακοίνωση της Ιντερπόλ», σχολίασε. Αλλωστε και η ανακοίνωση της Αστυνομίας στη Σιγκαπούρη αναφέρεται σε σύλληψη του αρχηγού της συμμορίας.

Η ιταλική δικαιοσύνη έχει ερευνήσει δεκάδες αγώνες των ιταλικών πρωταθλημάτων σε όλες τις κατηγορίες και στο Κύπελλο οι οποίοι, όπως είχε αποδειχτεί, ήταν στημένοι. Ο εγκέφαλος της συμμορίας βρισκόταν στη Σιγκαπούρη και μάλιστα είχαν υποδείξει τον Νταν Ταν. Στην υπόθεση εμπλέκονται παίκτες, διαιτητές και παράγοντες ομάδων απ' όλο τον κόσμο.   

Θυμίζουμε ότι τουλάχιστον 50 άτομα έχουν συλληφθεί στην Ιταλία για εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια την περίοδο 2008-2011, ύστερα από έρευνες που έκαναν οι εισαγγελείς στην Κρεμόνα, στο Μπάρι και στη Νάπολι. Ηδη έχουν τιμωρηθεί από την ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αρκετές ομάδες, στις οποίες περιλαμβάνονται και τέσσερις από την α' κατηγορία.  

Να σημειώσουμε ότι η είδηση για τη σύλληψη της συμμορίας στη Σιγκαπούρη έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση και από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.