Βαθμολογία

Αλλάζει χέρια η Ίντερ

Μετά από πάρα πολλά χρόνια, γεμάτα επιτυχίες αλλά και αποτυχίες, ο Μάσιμο Μοράτι αφήνει το τιμόνι της Ίντερ! Ο Ιταλός πρόεδρος και μεγαλομέτοχος των «Νερατζούρι», όπως αποκαλύπτει η Gazzetta Dello Sport, συμφώνησε να παραδώσει τα ηνία του ιταλικού συλλόγου στον Ινδονήσιο επιχειρηματία Έρικ Τοχίρ.

Οι δύο άνδρες φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σε όλα για την πώληση του 70% των μετοχών της Ίντερ, στην οποία νέο αφεντικό θα είναι – εκτός απροόπτου – ο Έρικ Τοχίρ, ο οποίος έχει μετοχές στους Φιλαδέλφεια 76ερς στο ΝΒΑ, αλλά και στην DC United, που αγωνίζεται στο MLS.

Την παραπάνω είδηση επιβεβαιώνει και ο Μάσιμο Μοράτι ο οποίος αφού αρχικά τόνισε πως... «ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει οριστικά», πρόσθεσε πως απομένουν τα τυπικά για το deal και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποιοι Ινδονήσιοι επενδυτές που θέλουν να βάλουν χρήματα στην ομάδα. Η οικογένειά μας θα παραμείνει στο σύλλογο, αλλά θα υπάρξει αναδόμηση. Δεν έχω πρόθεση να παραμείνω σαν πρόεδρος, δεν το νομίζω. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν. Σε 30 μέρες ή περίπου τόσο θα ξέρουμε περισσότερο. Μάλλον τότε θα ολοκληρωθεί το deal, αλλά το ίδιο λέγαμε και πριν τρεις μήνες. Μπορεί κάποια πλευρά να κάνει πίσω». 

Να σημειώσουμε τέλος πως η οικογένεια Μοράτι έχει τα ηνία της Ίντερ από το 1955, τότε που ο πατέρας του Μάσιμο, Άντζελο Μοράτι, αναλάμβανε για πρώτη φορά την προεδρία του ιστορικού συλλόγου.