Βαθμολογία

Στεργιάδης: Η Ελασσόνα είναι ένας κοιμισμένος γίγαντας!

Ο νέος προπονητής του Π.Ο.Ε. κύριος Θοδωρής Στεργιάδης, μίλησε τηλεφωνικά στον Best 93.9 και στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας» των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου για τις νέες προκλήσεις που θα βρει μπροστά του, στο νέο πόστο που ανέλαβε. Αναλυτικά η συζήτηση:

Ποιες οι πρώτες σας εντυπώσεις από την Ελασσόνα; «Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ομάδας για την τιμή που μου έκανε. Σίγουρα, είναι ένα ιστορικό σωματείο, που βρίσκεται σε ένα σημείο κάμψης, αλλά θα βρει και πάλι τον δρόμο της. Πήγα χθες και είδα την ομάδα, που αποτελείται από νέα παιδιά. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δουλέψουμε κατάλληλα με αυτά τα παιδιά και από εκεί και πέρα να πάει καλά η ομάδα και να βγάλει ταλέντα, γιατί πάντα η Ελασσόνα έβγαζε ταλέντα. Η ομάδα πληρώνει ένα εγχείρημα που έγινε πριν 2 χρόνια, όταν είχε έρθει ο κύριος Πάτσης, που ήταν και άλλα τα οικονομικά δεδομένα και απομακρύνθηκαν κάποια ντόπια παιδιά. Εμείς θα το πάμε βήμα-βήμα, ούτως ώστε να βγουν και πάλι νέα ταλέντα από την ομάδα και να βγάλει την χρονιά».

Ποιο είναι το επίπεδο της ομάδας αυτήν την στιγμή σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα; «Επειδή έχω την εμπειρία, μιας και έχω δουλέψει με νεαρά παιδιά και ξέρω την ψυχολογία τους, ο στόχος είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια, γιατί χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Αυτά τα παιδιά μπήκαν ξαφνικά στα βαθιά. Πρέπει να μάθουν να κολυμπούν στα βαθιά από νωρίς. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο αγωνιστικά να πάρουμε βαθμούς. Μπορεί να αποδίδει καλά η ομάδα, αλλά να μην παίρνει τους βαθμούς. Στόχος μας είναι να μην κινδυνεύσουμε και όσο πιο γρήγορα να μαζέψουμε βαθμούς και να αποφύγουμε το άγχος, ούτως ώστε να απελευθερωθούν αυτά τα παιδιά και να παίξουν το ποδόσφαιρο που μπορούν. Στόχος είναι καθαρά η παραμονή. Επιπλέον, ένα κίνητρο είναι και το γήπεδο της ομάδας, που είναι από τα καλύτερα του Νομού. Η Ελασσόνα, είναι αυτό που λέμε κοιμισμένος γίγαντας. Έχει φανέλα βαριά και ιστορία και τέτοιες ομάδες δεν πεθαίνουν ποτέ, απλά είμαστε στο στάδιο που αναγεννιόμαστε».