Βαθμολογία

«Σκοτώνουν» τα Ι.Χ για ψίχουλα

Αγγελίες επί αγγελιών, Ι.Χ με σκοτωμένες τιμές και όμως... η ζήτηση παραμένει στο ναδίρ... Δεκάδες Βολιώτες αναζητούν μία οικονομική ανάσα... στην πώληση του αυτοκινήτου τους, ειδικά για κατηγορίες μεγάλου κυβισμού, όπου το τεκμήριο και τα έξοδα συντήρησης κάνουν σχεδόν απαγορευτική την χρήση του.

Οι στήλες των αγγελιών στον τοπικό αλλά και πανθεσσαλικό τύπο αλλά και διάφορα ηλεκτρονικά sites έχουν πλέον «μπουκώσει» από αγγελίες - πωλητήρια αυτοκινήτων.

Τζίπ 2.000 κυβικών αγορασμένα μέχρι και το 2003 πωλούνται 3.500 ευρώ και 4.000 ευρώ, ενώ ακόμη και νεότερα μοντέλα για τα οποία έχει «βγει πωλητήριο» μέχρι 6.500 και 7.000 ευρώ δεν βρίσκουν αγοραστή. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι ιδιοκτήτες τους είναι διατεθειμένοι, προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν», να αποδεχτούν και πολλές δόσεις αποπληρωμής, προκειμένου να «δελεάσουν» τον αγοραστή.

Με τα τέλη κυκλοφορίας να έχουν φτάσει στα ύψη, τα έξοδα συντήρησης να έχουν επίσης αυξηθεί κατακόρυφα και στους φόρους κατοχής να έχει προστεθεί και ένας τσουχτερός φόρος πολυτελείας, τα ακριβά αυτοκίνητα μετατράπηκαν σχεδόν εν μια νυκτί σε «ανεπιθύμητο» αξεσουάρ. Και ενώ πολλοί είχαν εφησυχάσει, ο επαναπροσδιορισμός των τεκμηρίων, έφερε τα πάνω κάτω.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο το πωλητήριο», λέει στον «Τ» ο κ Κ. Β. «Τα τεκμήρια, η φορολογία, τα ακριβά λειτουργικά κόστη μας έχουν γονατίσει. Το δυστύχημα είναι ότι οι τιμές έχουν πέσει, όμως δεν υπάρχει αγοραστής εδώ ακόμη και για πολύ χαμηλές τιμές».

Το ίδιο ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ο Κ. Τ ιδιοκτήτης συνεργείου όπου πολλοί κάτοχοι Ι.Χ με το πρόσχημα της συντήρησης και της αποκατάστασης ζημιών, έχουν «ξεχάσει» αυτοκίνητα και όταν ειδοποιούνται για να τα πάρουν, προτρέπουν το «μάστορα» να κρατήσει το αυτοκίνητο, μήπως και βρεθεί κανένας αγοραστής.

«Οι ιδιοκτήτες που μας προσεγγίζουν είναι σε απόγνωση. Μπορεί τα αμάξια τους να μην έχουν γράψει πάνω από 10.000 χιλιόμετρα, αλλά εκείνοι τα χάνουν μια περιουσία. Με τα νέα μέτρα δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα», συμπληρώνει ο Κ.Τ που κάθε μέρα γίνεται αποδέκτης της απόγνωσης πολλών ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Πηγή: Εφημ. Ταχυδρόμος