Βαθμολογία

Τριανταφυλλόπουλος: Ο Ηρακλής Λάρισας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο

Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Λάρισας, Θανάσης Τριανταφυλλόπουλος, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή «Στα δίχτυα της Λάρισας» και μίλησε στους Χρήστο Γκατζούλη και Θάνο Αναστασίου, σχετικά με την ομάδα του και την προσπάθεια που κάνει φέτος στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, ενώ η συζήτηση κύλησε και σε άλλα θέματα. Αναλυτικά η συζήτηση:

Πως βλέπεις τα πράματα στην ομάδα σου; «Σίγουρα είναι ιστορικές στιγμές για την ομάδα που επέστρεψε στην κατηγορία μετά από 8 χρόνια. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι χαρούμενοι και έχουν πρωταγωνιστικούς στόχους, πράγμα που φαίνεται κι από τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Στόχος μας είναι το κύπελλο φυσικά αλλά και το πρωτάθλημα. Είναι ιστορική ομάδα ο Ηρακλής και είναι μια από τις ομάδες από τις οποίες προήλθε η ΑΕΛ. Ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και προσπαθούμε να δέσουμε και να γίνουμε ομάδα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Έγιναν πολλές αλλαγές αλλά αυτό δείχνει ότι έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και θέλουμε να το βγάλουμε και στο γήπεδο».

Πως βρίσκεις το φετινό πρωτάθλημα σε σχέση με άλλες χρονιές; «Θεωρώ ότι θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα και όλοι θα δώσουν τον αγώνα τους. Σίγουρα κάποιες ομάδες έδειξαν ότι είναι ασθενέστερες, ωστόσο όλες είναι καλές. Θα φανεί στην πορεία και θα ξεκαθαρίσει».

Πες μας δυο λόγια για το ματς με το Αβέρωφ. «Σίγουρα έγινε ένα καλό παιχνίδι, αλλά τα παιδιά του Αβέρωφ το ήθελαν περισσότερο. Κοιτάμε την συνέχεια».

Για το επερχόμενο ματς με τον Π.Ο.Ε.; «Σίγουρα η Ελασσόνα είναι ομάδα που δεν της αρμόζει να βρίσκεται εκεί που είναι. Όπως επίσης και ο Απόλλωνας Λάρισας, τον οποίο έχω υπηρετήσει στο παρελθόν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των λάθος χειρισμών. Δυστυχώς».

Έχουν γίνει φέτος αρκετές καλές μεταγραφές στις ομάδες και ο κόσμος επέστρεψε στο γήπεδο. Πως το σχολιάζεις; «Σίγουρα μας χαροποιεί το ότι ο κόσμος επιστρέφει στα γήπεδα του Νομού. Σίγουρα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν καλύπτει τους φιλάθλους και έτσι ο κόσμος βρίσκει διέξοδο στον αιμοδότη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Υπάρχει για φέτος φαβορί; «Φαβορί δεν υπάρχει. Αυτά είναι μόνο στα χαρτιά και άλλα φαίνονται στο γήπεδο. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες που φαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο. Θεωρώ ότι όλα θα κριθούν στα παιχνίδια που δεν είναι ντέρμπι. Από τις 18 ομάδες οι 10 είναι αδύναμες. Στα ντέρμπι, άλλα τα κερδίζεις και άλλα τα χάνεις, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν ματς που τα κερδίζει αυτός που είναι στην καλύτερη φόρμα».

Τι είναι αυτό που κάνει έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να επιλέξει μια ομάδα. Τι επιζητά ο ίδιος; «Το οικονομικό παίζει τον τελευταίο ρόλο στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Τα πρόσωπα είναι. Για παράδειγμα με τον κύριο Κολομητρούση έχω συνεργαστεί ξανά, αλλά και η παρέα σου, οι φίλοι σου να παίζεται στην ίδια ομάδα και να βγαίνει μέσα στο γήπεδο η σωστή χημεία. Αυτό θέλουμε, να ξεχνάμε τα προβλήματά μας και να παίζουμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο».

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του κόσμου σε μια ερασιτεχνική ομάδα; «Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί την πρώτη αγωνιστική που παίξαμε στην έδρα μας είχαμε κόσμο και το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Σίγουρα κάποια διαφήμιση, ή και το απλό το εισιτήριο βοηθάει τις ομάδες. Εμείς είμαστε τυχεροί, γιατί έχουμε νέα παιδιά και έκαναν κερκίδα και γενικά όμορφη ατμόσφαιρα».

Επειδή παράλληλα είσαι και προπονητής στο Olympic Academy, μπορείς να μας πεις δυο πράματα για το πώς τα μικρά παιδιά μαθαίνουν ποδόσφαιρο; «Τελείωσα την Γυμναστική Ακαδημία με ειδικότητα το ποδόσφαιρο γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου πουθενά αλλού. Το team των προπονητών που βρίσκονται στο Olympic Academy είναι όλοι γυμναστές με ειδικότητα το ποδόσφαιρο, επομένως μιλάμε για επιστήμονες, γιατί το ποδόσφαιρο έχει γίνει πλέον επιστήμη. Έχουμε συνεχώς νέες εγγραφές και καλές εγκαταστάσεις και εξελισσόμαστε συνεχώς. Οι εγκαταστάσεις είναι ότι πιο σημαντικό για μια ακαδημία και οι δικές μας είναι πολύ εξελιγμένες. Αυτό βοηθάει τα παιδιά να μαθαίνουν σωστά το άθλημα και να μην έχουμε τραυματισμούς».

Πως βλέπεις να διαμορφώνεται φέτος η Γ’ Εθνική, σε σχέση με τα περσινά δεδομένα; «Μιλάμε για μια Γ’ Εθνική που είναι ουσιαστικά μια παλιά Δ’ Εθνική. Σίγουρα συμμετέχουν ιστορικές ομάδες, όπως η ΑΕΛ, η ΑΕΚ, ο Πανσερραϊκός και τα λοιπά. Σίγουρα υπάρχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι ερασιτέχνες. Η ΑΕΛ ας πούμε που έχει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχει ένα πλεονέκτημα περισσότερο. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες της Λάρισας, η Αγιά έχει κινηθεί καλά, ο Αμπελωνιακός έχει δείξει καλά δείγματα όπως και ο Οικονόμος αλλά και η Τερψιθέα. Πιστεύω ότι ο Πυργετός είναι σε λίγο δυσχερέστερη θέση και με νεαρούς ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσει να σώσει την κατηγορία».

Είδες χθες Champions League; «Με εντυπωσίασε λίγο η Βασιλεία μέσα στην Τσέλσι. Επίσης το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα ήταν εντυπωσιακό με χατ τρικ του Μέσι».

Πως διαχειρίζεται ο ποδοσφαιριστής την πίεση του κόσμου μέσα στο γήπεδο; «Η διαχείριση ενός παιχνιδιού δεν μαθαίνεται. Αυτό το αποκτάς με τα χρόνια και την εμπειρία. Εκεί βοηθάει η προσωπικότητα του παίκτη, όταν καίει η μπάλα που λέμε να είναι ψύχραιμος για να μπορέσει να βοηθήσει τόσο την ομάδα όσο και τους συμπαίκτες του. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής πρέπει να βοηθάει τους μικρότερους, γιατί κι εμείς όταν ξεκινήσαμε ποδόσφαιρο κάποιοι μας βοήθησαν».