Βαθμολογία

Στη Λάρισα το 4ο Εθνικό Τουρνουά τένις junior από 20 - 24 Σεπτεμβρίου

Μία σημαντική αθλητική διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων, με τη συμμετοχή νεαρών αθλητών από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενήσει η Λάρισα από τις 20 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Πάνω από 300 αθλητές – εκ των οποίων οι 30 από την περιοχή της Λάρισας – θα συμμετάσχουν στο  4ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις Junior Επιπέδου 1 που διοργανώνουν οι Όμιλοι Αντισφαίρισης Ο.Α. Νίκαιας, Ο.Α. Λάρισας και Α.Σ.Α. Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και την υποστήριξη των δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ.

Ο σχεδιασμός της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) για τα junior άλλαξε ριζικά τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια κριτήρια και οι αγώνες επιπέδου 1 αποφασίστηκε να γίνονται μόνο σε μεγάλες πόλεις με παράδοση στο τένις και εύκολα προσβάσιμες. Με βάση αυτά τα κριτήρια επελέγη μόνον η Λάρισα, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τη φιλοξενία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αγόρια και κορίτσια έως 12, 14, 16 ετών από τους τρείς πιο οργανωμένους και  με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα ομίλους τους νομού Α.Σ.Α. Λάρισας, Ο.Α. Νίκαιας και Ο.Α. Λάρισας, στα καινούρια γήπεδα της Νεάπολης Λάρισας και στα γήπεδα της Νίκαιας και της Φαλάνης.

Στο πλαίσιο αυτό συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, τους Δημάρχους Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη και Νίκαιας Ρίζο Κομήτσα,  καθώς και τους προέδρους των διοργανωτών Ομίλων κ. Δημ. Καφφέ (Ο.Α. Νίκαιας),  Απ. Μπαλάφα (Α.Σ.Α. Λάρισας) και Νικ. Ζαγάρα (Ο.Α. Λάρισας).

Όλοι οι παρευρισκόμενοι επεσήμαναν ότι θα γίνει μία από κοινού προσπάθεια για την πραγματοποίηση μίας άρτιας διοργάνωσης, προκειμένου να καθιερωθεί ο νομός μας ως μόνιμος τόπος διοργάνωσης ενός από τα 6 και σημαντικότερα Πανελλαδικά Πρωταθλήματα τουρνουά 1ου επιπέδου με τους καλύτερους junior αθλητές της Ελλάδας.

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Aπό τις 20 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου η καρδιά του τένις θα χτυπάει στη Λάρισα.  Για το 4ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις Junior 300 αθλητές και αθλήτριες, μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους, θα βρίσκονται εδώ στη Λάρισα. Η Θεσσαλία είναι η πρώτη Περιφέρεια, πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενούνται αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου στην κατηγορία τους. Η Θεσσαλία μπορεί, με συνεργασία και συνέργεια,  να διοργανώνει τόσο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, να δίνει ελπίδα  στο άθλημα και ταυτόχρονα να το κάνει ευρύτερα γνωστό. Ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή στηρίζουμε έμπρακτα τον αθλητισμό και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, διότι οι διοργανώσεις αυτές έχουν απτά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε: «Ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός φιλοξενούμε στη Λάρισα, την έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Για τέσσερις ημέρες θα φιλοξενήσουμε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Νίκαιας και τους συλλόγους Ο.Α. Λάρισας και Α.Σ.Α. Λάρισας, τους οποίους και ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία, θα υποδεχτούμε μικρά παιδιά ηλικίας 12, 14 και 16 ετών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Πάνω από 300 άτομα, στα οποία προστίθενται οι προπονητές και οι συνοδοί τους, θα δουν την πόλη μας, θα φιλοξενηθούν και θα προσφέρουν στην τοπική οικονομία. Η ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους αποτελεί βασικό άξονα της πολιτικής μας και με συνέπεια καταβάλουμε  συνεχή προσπάθεια ώστε η πόλη μας να πρωταγωνιστεί σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και ταυτόχρονα να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που θα προάγουν την αθλητική δραστηριότητα».

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακούλης επεσήμανε: «Ο Δήμος Λαρισαίων, ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα των συλλόγων αντισφαίρισης για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος αντισφαίρισης και προς αυτή την κατεύθυνση έκανε σειρά παρεμβάσεων στα γήπεδα στο Μεζούρλο. Άλλωστε, οι διοργανώσεις γίνονται εκεί όπου προσφέρονται οι καλύτερες υπηρεσίες. Είναι όφελος για την πόλη η φιλοξενία των αγώνων γιατί αυτοί που έρχονται είναι οι καλύτεροι «κήρυκες» των όσων έχει να προσφέρει.  Το τένις είναι ένα άθλημα τάχιστα ανερχόμενο και αγαπημένο άθλημα των Λαρισαίων».

Ο κ. Κομήτσας ανέφερε: «Αισθάνομαι για άλλη  μια φορά ικανοποίηση που ο Ο.Α. Νίκαιας συμμετέχει ως διοργανωτής στην εκδήλωση και μάλιστα στην έδρα του δήμου, τη Νίκαια, όπου θα γίνει μέρος των αγώνων. Η περιοχή μας θα καταστεί πόλος αναφοράς και θα δώσουμε ώθηση στην τοπική οικονομία, καθώς θα ενισχυθούν οι επαγγελματίες μας. Εύχομαι «Καλή επιτυχία» στους αγώνες και θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες».

Τέλος, ο πρόεδρος Ο.Α. Νίκαιας και μέλος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Καφφές τόνισε: «Η Λάρισα είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη που έχει την τιμή να «παίρνει» αυτό το πρωτάθλημα. Όλοι μαζί οι σύλλογοι προσπαθούμε για μία όσο το δυνατόν πιο άρτια διοργάνωση. Η συμπαράσταση που έχουμε τόσο από την Περιφέρεια – Αντιπεριφέρεια Λάρισας όσο και από τους δήμους Λαρισαίων και Κιλελέρ, είναι αμέριστη και μας επιτρέπει να  έχουμε το δικαίωμα να διοργανώνουμε τέτοιους αγώνες. Θ α πετύχουμε ώστε η Λάρισα να έχει στον χώρο του τένις την υψηλή θέση που της αρμόζει ως διοργανώτρια αγώνων. Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά την Περιφέρεια και τους δήμους που μας συμπαραστέκονται και μας στηρίζουν σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς».

Το πρόγραμμα των αγώνων

Το τουρνουά θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου με τους προκριματικούς αγώνες, ενώ από το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αγώνες του κυρίως ταμπλό και των διπλών. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνται τις ώρες 9 π.μ. – 10 μ.μ. ως εξής:

Αγόρια και κορίτσια έως 16 ετών: Γήπεδα Ο.Α. Νίκαιας (Νίκαια)

Αγόρια και κορίτσια έως 14 ετών: Γήπεδα Ο.Α. Λάρισας (5ο χλμ Λάρισας – Φαλάνης)

Αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών: Γήπεδα Α.Σ.Α. Λάρισας (Περιφ. Τρικάλων – Νεάπολη).

Οι τελικοί αγώνες θα γίνουν το απόγευμα της Δευτέρας 23/9 και το πρωί της Τρίτης 24/9.

Οι τελετές λήξης και απονομών θα γίνουν αμέσως μετά τη λήξη των τελικών.