Βαθμολογία

Νέος στεφανιογράφος στο Πανεπιστημιακό

Νέο στεφανιογράφο αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μετά τη σημερινή απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, δίνοντας λύση στο πρόβλημα εκατοντάδων καρδιοπαθών οι οποίοι αναγκάζονταν να μεταβαίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να εξεταστούν, καθώς ο παλιός είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη η δημοπράτηση στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Στεφανιογράφου για την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού 650.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, και κατ' επέκταση και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βελτιώνουμε μέσω του ΕΣΠΑ τις υποδομές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας καθιστώντας τα πιο αποδοτικά και πιο λειτουργικά. Σήμερα που οι πολίτες στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τη δημόσια υγεία, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η αναβάθμιση των υπηρεσιών της προς αυτούς. Με το έργο αυτό δίνουμε λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην καρδιολογική κλινική όταν ο υπάρχον στεφανιογράφος τέθηκε εκτός λειτουργίας. Στηρίζουμε τα δημόσια νοσοκομεία τις Θεσσαλίας και επιθυμούμε να παρέχουν ολοκληρωμένη και αξιόπιστη φροντίδα προς τους πολίτες».

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι ο δικαιούχος, φορέας υλοποίησης και φορέας λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Ιούνιο 2013.

Αφορά δε στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ψηφιακού στεφανιογράφου για την καρδιολογική κλινική, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα στεφανιογράφο που είναι παλαιάς τεχνολογίας και έχει εγκατασταθεί από το 1995.

Ο νέος στεφανιογράφος θα έχει την παρακάτω σύνθεση:

- γεννήτρια ακτίνων Χ,

- ακτινολογική λυχνία,

- αγγειογραφική ανάρτηση,

- εξεταστική τράπεζα,

- ψηφιακό σύστημα απεικόνισης με επίπεδο ανιχνευτή,

- σταθμό ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.

Πηγή: thessalianews.gr