Βαθμολογία

3-0 και πρόκριση για την Δήμητρα Γιάννουλης

Η αναμέτρηση της 2η αγωνιστικής για το κύπελλο ΕΠΣΛ ανάμεσα στη Δήμητρα Γιάννουλης και τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ, όπως ήταν φυσικό, παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο όσον αφορά τη συνέχεια των ομάδων στο θεσμό του κυπέλλου, πολύ δε περισσότερο για το πώς αρχίζει να διαμορφώνεται η εικόνα του πρωταθλήματος στη μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, όπου τα 2 συγκροτήματα αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, σύμφωνα με το ξεκίνημα που έκαναν και τους στόχους που έθεσαν για τη φετινή περίοδο.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Η Γιάννουλη στάθηκε καλύτερα σαν ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας ελεύθερο και δημιουργικό ποδόσφαιρο, κάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ μπροστά στην αντίπαλη περιοχή, σκοράροντας ωστόσο μόνο μια φορά μέχρι το 45΄ και παρά την υπεροχή που είχε, δεν κατάφερε από νωρίς να καθαρίσει το ματς. Οι παίχτες του Αβέρωφ μπήκαν μουδιασμένα από την αρχή στον αγώνα, προσπάθησαν να αντιδράσουν στη μεγάλη πίεση που δέχθηκαν από τους γηπεδούχους, καταφέρνοντας να κρατήσουν μέχρι το ημίχρονο χαμηλό το εις βάρος τους σκορ (1-0 από το 14΄). Στην επανάληψη παρουσίασαν καλύτερη εικόνα σαν ομάδα, ανέλαβαν κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες και ανοίχθηκαν για να ισοφαρίσουν, οι γηπεδούχοι όμως μη αρκούμενοι στο 1-0 και συνεχίζοντας την προσπάθεια να αυξήσουν τα τέρματά τους, βρήκαν δίχτυα άλλες 2 φορές, είχαν επίσης ένα δοκάρι και γενικά κατάφεραν με άνετο τρόπο να διασφαλίσουν τη νίκη, που τους δίνει την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι φάσεις που ξεχώρισαν και τα γκολ του αγώνα

6΄: Σε κοντινό πλασέ του Μανάκα, ύστερα από πάσα του Μπαρούτα, έδιωξε τη μπάλα ο Μιχαήλ πάνω από τη γραμμή του τέρματος των φιλοξενουμένων.

14΄: Ο Κοταρέλας εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και με κεφαλιά ο Πατσιωτός άνοιξε το σκορ (1-0).

25΄: Από σέντρα του Κοταρέλα, ο Πατσιωτός επιχείρησε άμεσο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Παζιάνα, διώχνοντας ο τερματοφύλακας του Αβέρωφ με τα χέρια τη μπάλα.

32΄: Ο Βλασιάδης έβγαλε μακρινή σέντρα, βρίσκοντας το κεφάλι του Καραγκιόζη και αποκρούοντας δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Δήμητρας.

38΄: Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία να σκοράρουν με συνδυασμένη ενέργεια των Κοταρέλα – Φατούρα – Πατσιωτού.

56΄: Ο Πατσιωτός βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ μέσα στην περιοχή του Αβέρωφ, ταλαιπωρώντας όμως τη μπάλα, κατέληξε σε άστοχη προσπάθεια. 

57΄: Ο Μακανίκας επιχείρησε καλό σουτ ύστερα από πάσα του Μπαρούτα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

71΄: Από ατομική ενέργεια του Σπανού και σουτ του επιθετικού της Γιάννουλης από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παζιάνα.

73΄: Ο Μανάκας έβγαλε έξυπνη μπαλιά στον Πατσιωτό και ο φορ της Δήμητρας με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματά του, πετυχαίνοντας παράλληλα το 2-0 για την ομάδα του.

85΄: Σε επικίνδυνη κεφαλιά του Περδίκη μέσα στη μικρή περιοχή της Γιάννουλης, έπεσε στην αριστερή του γωνία ο τερματοφύλακας της Δήμητρας, αποκρούοντας δύσκολα σε κόρνερ.

87΄: Με πλασέ ο Σπανός, μετά από μακρινή σέντρα του Κοταρέλα, διαμόρφωσε για την ομάδα της Γιάννουλης το τελικό 3-0.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν 200 περίπου θεατές μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής δήμαρχος Λάρισας Θ. Μαμάκος, οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Γιάννουλης και Φαλάνης Γ. Πακάκης και Κ. Λυγούρας αντίστοιχα, οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ Δ. Λεωνιδάκης και Ν. Δημεράς καθώς επίσης πολλοί προπονητές του νομού και ποδοσφαιριστές.

Χαρούμενος για το αποτέλεσμα της ομάδας του, δήλωσε ο εκ των προπονητών της Γιάννουλης Β. Μπακογιάννης: «Πήραμε δίκαια μια νίκη πρόκριση, που μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση του θεσμού του κυπέλλου. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και απόδοση των παιχτών μας, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, που έπρεπε από τότε να καθαρίσουμε τον αγώνα. Συνεχίζουμε ταπεινά και με πολύ δουλειά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, δίδοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο πρωτάθλημα που μόλις πριν 2 βδομάδες άρχισε και έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να διανύσει. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίχτες μας, όπως συγχαρητήρια οφείλω να δώσω στους αντιπάλους για το καθαρό και χωρίς σκοπιμότητες αθλητικό παιχνίδι που έπαιξαν».

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Τζήλος, Ακρίβος και Νίκζας. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Σουφχάρας, Θώμος, Μανάκας και Πατσιωτός από τη Δήμητρα Γιάννουλης, ενώ από τον Αβέρωφ οι Τσιρβούλη και Ταρζαμπούκας.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Φατούρας (75΄ Γκαλγκανόπουλος), Τέγος (56΄ Σπανός), Σουφχάρας, Εμμανουήλ, Θώμος, Μακανίκας (64΄ Μαυρουδής), Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Μπαρούτας.

ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Γ. Αλεξούλης): Παζιάνας, Καφές, Μιχαήλ, Ελευθέρογλου (66΄ Περδίκης), Κλεισιάρης, Καραγκιόζης (77΄ Κίτσιος), Μητρακούλης, Μπάρδας Κ., Βλασίδης, Τσιρβούλης, Τζιάτζιος (46΄ Ταρζαμπούκας).