Βαθμολογία

Από τα σίδερα στο Πανεπιστήμιο

Από τους τέσσερις νέους φοιτητές, ο Βασίλης έχει στην πλάτη του τη μεγαλύτερη ποινή. Κάθειρξη 24 ετών και 6 μηνών ήταν η ετυμηγορία των δικαστών, οι οποίοι τον έκριναν ένοχο για υπόθεση ληστείας. Στη φυλακή είναι από το 2011 και σήμερα, στα 23 του χρόνια, αρχίζει τον κύκλο των σπουδών του στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο Τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων.

Ο τρίτος της παρέας των κρατουμένων - φοιτητών, ο οποίος βρέθηκε πίσω από τα σίδερα για συνέργεια σε υπόθεση ανθρωποκτονίας, καταδικασμένος σε κάθειρξη 18 ετών και 6 μηνών, πέτυχε στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Τμήμα Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων.

Οσο για τον 22χρονο Γιώργο, θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πιο τυχερός από την τετράδα, καθώς στις αρχές του περασμένου Αυγούστου αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Ετσι, θα μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Διοίκησης Μάρκετινγκ). Οι υπόλοιποι μέχρι πρότινος συγκρατούμενοί του θα μπορούν με εκπαιδευτικές άδειες, που προβλέπονται ρητά από τον Σωφρονιστικό Κώδικα, να φοιτούν για να ανταποκριθούν στις νέες τους υποχρεώσεις.

Μήνυμα Αθανασίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου στέλνοντας το δικό του μήνυμα εξήρε τη σημαντικότατη προσπάθεια των τεσσάρων κρατουμένων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, οι οποίοι, «παρά τις αντίξοες συνθήκες, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις φετινές Πανελλαδικές Εισαγωγικές Εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Επίσης ο κ. Αθανασίου αποφάσισε να χορηγήσει συμβολικά το ποσό των 500 ευρώ σε κάθε επιτυχόντα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη συνεχή στήριξή τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Πηγή: TA NEA