Βαθμολογία

Κατσάρας: Tυχεροί που ακολουθούμε το πρόγραμμα της ΑΕΛ

Ο προπονητής του Οικονόμου Τσαριτσάνης, κ. Κώστας Κατσάρας, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη (18/9) στον Best fm 93.9 και στην εκπομπή «Στα Δίχτυα της Λάρισας» από τους Χρήστο Γκατζούλη και Θάνο Αναστασίου και μίλησε για την νέα χρονιά στην ομάδα της Τσαριτσάνης, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά και για την ΑΕΛ. Αναλυτικά η συζήτηση:

Πως ήταν το διάστημα μέχρι να φτάσουμε στην Κυριακή και στο παιχνίδι με την Πρέβεζα; «Το συμβούλιο έκανε αγώνα για να χτίσει την ομάδα από το μηδέν. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα, αλλά να παίξουμε και ποδόσφαιρο, κάτι που λείπει από την χώρα μας. Ο κόσμος πάντοτε είναι κοντά, μικροί και μεγάλοι. Η επαρχία της Ελασσόνας, ανέκαθεν έβγαζε ποδοσφαιριστές. Εμείς αυτό θέλουμε να εκμεταλλευτούμε.

Ποιες ήταν οι πρώτες συζητήσεις όταν αναλάβατε; «Η διοίκηση απαρτίζεται από νέους ανθρώπους. Την μία μέρα μίλησα, την επόμενη συμφώνησα, γιατί είδα ότι μου παρέχουν όλα όσα ήθελα. Έχει γήπεδο καλό, βοηθητικό και καλό υλικό».

Σε τι επίπεδο βρίσκεται η ομάδα; «Όσον αφορά στην επιλογή των παικτών και τις μεταγραφές, ότι μπορούσαμε να πάρουμε, βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων, το πήραμε. Εμάς μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και εκεί θα φανεί τι μπορούμε να κάνουμε».

Για τον δεύτερο Όμιλο; «Τα ταξίδια είναι μεγάλα και τα έξοδα δυσβάσταχτα. Τουλάχιστον είμαστε τυχεροί που θα ακολουθούμε το πρόγραμμα της ΑΕΛ και πιστεύω να τα πάμε καλά».

Πως προετοιμάζεται η ομάδα για το ματς της Κυριακής; «Έχουμε μπει σε αγωνιστικό πνεύμα, από την άποψη ότι η προπόνηση δεν είναι τόσο έντονη. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο και να μην διαφοροποιούμαστε στα εντός και το εκτός».

Για τον Κάστορα, τι έχετε μάθει; «Ξέρουμε ότι είναι η δεύτερη ομάδα της Καστοριάς, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει την ίδια αίγλη με την πρώτη ομάδα. Είναι νεανική ομάδα και στηρίζεται στον ενθουσιασμό των ποδοσφαιριστών του. Κάνουν κι αυτοί την προσπάθειά τους».

Για καλό έγινε η συγχώνευση Γ’ και Δ’ Εθνικής; «Θα το δείξει το αποτέλεσμα αυτό. Η πολιτεία πρέπει να βοηθήσει γιατί είναι κακό να υπάρχουν ομάδες που θα τα παρατήσουν στην μέση της σεζόν. Κάνει κακό αυτό στο πρωτάθλημα».

Ο κόσμος βρίσκεται δίπλα στην ομάδα; «Ο κόσμος είναι ο αιμοδότης της Τσαριτσάνης. Μέχρι και παππούδες από το χωριό έρχονται και βλέπουν τις προπονήσεις. Όλοι βοηθάν με τον τρόπο τους. Απλά υπάρχουν κάποια άτομα που είναι μπροστά και χρηματοδοτούν την ομάδα».

Πως βλέπεις την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ΑΕΛ; «Η ομάδα, δυστυχώς ξεκινάει από το μηδέν, ακόμα μια φορά, γιατί επαναλαμβάνονται λάθη προηγούμενων ετών. Πιστεύω ότι θα την πάρει την κατηγορία, αλλά οι ποδοσφαιριστές πρέπει να είναι σωστοί. Από εκεί και πέρα, πρέπει να κοιτάμε το αύριο της ομάδας και πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι θα κάνουν σωστά τον σχεδιασμό τους. Οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν συμπληρώσει έναν μήνα προετοιμασίας και είναι λογικό να είναι ανέτοιμοι. Από εκεί και πέρα, ο χρόνος είναι σύμμαχος της ομάδας, γιατί όσο περνάει ο καιρός θα στρώνει».

Για το γηπεδικό; «Το γήπεδο της ΑΕΛ είναι το AEL FC ARENA. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το προπονητικό κέντρο. Πιστεύω ότι η διοίκηση πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στα Δέντρα. Μόνο εκεί ο ποδοσφαιριστής αισθάνεται ποδοσφαιριστής με όλα όσα υπάρχουν εκεί. Τα γήπεδα του Δήμου, που παραχωρούνται δεν τηρούν τις προϋποθέσεις. Οι βάσεις μπαίνουν στο προπονητικό κέντρο».

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται νεαροί παίκτες όπως ο Τζουμάκης; «Είναι πολύ σημαντικό το ότι ο προπονητής επέλεξε να βάλει έναν τόσο νεαρό παίκτη. Από εκεί και πέρα, ο προπονητής όμως κοιτάει την αξία του ποδοσφαιριστή και δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά ούτε και ο τόπος καταγωγής».

Τι σου έμεινε από τα χρόνια που ήσουν στην ΑΕΛ; «Χαρά και μόνο. Τίποτα άλλο. Από 10 χρονών έπαιζα στην ΑΕΛ και έπαιζα ποδόσφαιρο και το συναίσθημα είναι μόνο χαρά. Σίγουρα, υπήρχαν και άσχημες στιγμές, αλλά εγώ μόνο χαρά ένιωθα και είναι τιμή μου».

Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας για έναν προπονητή; «Αυτό αφορά κάθε προπονητή ξεχωριστά. Για παράδειγμα εμένα οι άνθρωποι της διοίκησης μου είπαν ότι δεν είναι αυτοσκοπός να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να βάλουμε και παιδιά από την περιοχή. Οπότε όλα ξεκινάν από το τι θέλει η διοίκηση».