Βαθμολογία

Πεζοναύτης εκτέλσε 13 ανθρώπους στην Ουάσιγκτον (Video)

Πρώην έφεδρος παρασημοφορημένος πεζοναύτης, «με συχνές εξάρσεις θυμού», που απομακρύνθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό για αδιευκρίνιστους λόγους, ήταν ο 34χρονος Άαρον Αλέξις, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο ύποπτος για το μακελειό σε κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσιγκτον, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι, αλλά και ο ίδιος. Ο 34χρονος είχε περάσει σχεδόν τέσσερα χρόνια στις τάξεις του Ναυτικού ως έφεδρος, από τον Μάιο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2011.

">http://

Στρατιωτικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι η απομάκρυνση του Αλέξις από το Ναυτικό έγινε εξαιτίας «μιας σειράς περιστατικών που συνδέονται με τη συμπεριφορά του», αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει το είδος των παραπτωμάτων και αν είχε αναγκαστεί τα επιστρέψει τα παράσημα.

Το τελευταίο διάστημα ο Αλέξις είχε προσληφθεί από έναν υπεργολάβο της Hewlett – Packard για την «ανακαίνιση» του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από το intranet του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Hewlett – Packard.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο πανύψηλος αφροαμερικανός με το ξυρισμένο κεφάλι μπήκε στο συγκρότημα γραφείων του Πολεμικού Ναυτικού με ειδική άδεια εισόδου που ανήκει σε άλλο μέλος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά δεν έγινε γνωστό αν η ταυτότητα είχε κλαπεί ή εάν του είχε δοθεί οικειοθελώς από τον κάτοχό της.

Λίγες ώρες μετά από το μακελειό, το FBI εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον ύποπτο, δημοσιεύοντας και φωτογραφία του. «Δεν υπάρχουν πληροφορίες και όσες έχουμε είναι ασήμαντες. Θέλουμε να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τις πρόσφατες κινήσεις του», δήλωσε ο Βάλερι Πάρλεβ, βοηθός διευθυντής του FBI.

Ο 34χρονος είχε άδεια οπλοφορίας, και το 2004, συνελήφθη στο Σιάτλ καθώς έριξε τρεις σφαίρες στα ελαστικά ενός αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Ο ίδιος είπε τότε στην αστυνομία ότι το έκανε επειδή «ήταν θυμωμένος», αλλά δεν θυμόταν τίποτε άλλο. Ήταν τότε που παραδέχτηκε ότι συμμετείχε ενεργά στην έρευνα στο χώρο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και είχε δηλώσει πώς εκείνα τα γεγονότα τον είχαν ταράξει. Ο πατέρας του είχε μιλήσει για τα προβλήματα του γιου του και την ανικανότητα ελέγχου του θυμού του, αναφέροντας ως κύρια αιτία διαταραχές μετα - τραυματικού στρες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια έκθεση της αστυνομίας που δημοσιεύτηκε στο Seattle.gov.

'Eνας ο δράστης

«Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι υπήρχε μόνο ένα πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών στο κτήριο», ανέφερε η αρχηγός της αστυνομίας στην αμερικανική πρωτεύουσα, Κάθι Λανίερ.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ή ένδειξη μέχρι τώρα, ότι υπήρξε και άλλος ένοπλος, ακόμη και αν δεν έχουμε αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο αυτό», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον Βίνσεντ Γκρέι.