Βαθμολογία

Ο Μεζίνι λύτρωσε τον Αμπελωνιακό

Μια όμορφη εκτέλεση φάουλ του Μεζίνι στο 67’, ήταν αρκετή, ούτως ώστε να δώσει την νίκη και παράλληλα την πρόκριση στην ομάδα του Αμπελωνιακού, στον αγώνα του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, απέναντι στον Δωτιέα Αγιάς, με σκορ 1-0. Το παιχνίδι ήταν όμορφο αν και υπήρξαν κάποιες εντάσεις μικρής κλίμακας ανά διαστήματα κυρίως λόγω των αποφάσεων του διαιτητή.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν τις προθέσεις τους, ούτως ώστε να πετύχουν κάποιο τέρμα και ήταν χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα λεπτά, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή.

Στο 13ο λεπτό, ο Δωτιέας απείλησε για πρώτη φορά, όταν ο Βαλαώρας έβγαλε μια σέντρα από δεξιά, ωστόσο ο Πολύζος πρόλαβε να απομακρύνει προ των επερχόμενων επιθετικών σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Κακαβίτσης σημάδεψε το δοκάρι της εστίας του Μάντζαρη, ενώ στην αντεπίθεση του Δωτιέα που ακολούθησε, ο Τσατσαλίδης σούταρε από καλή θέση, αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να αποκρούσει με τα χέρια σε κόρνερ.

Στο 16ο λεπτό, ήρθε η πρώτη αμφισβητούμενη φάση στον αγώνα, όταν η μπάλα αναπήδησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια οι επιθετικοί του Δωτιέα, ζήτησαν πέναλτι, με τον διαιτητή όμως να δίνει επιθετικό φάουλ. Στο πρώτο και μοναδικό λεπτό καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Τζιώλας εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Τσατσαλίδης έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ξυστά σχεδόν από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Τελικά, στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 67’ ο Μεζίνι εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισε σε καλή θέση ο Αμπελωνιακός και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάντζαρη για να γράψει το 1-0, που έμελε να είναι και τελικό σκορ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, άρχισε η ένταση, με τους ποδοσφαιριστές του Δωτιέα, να διαμαρτύρονται διότι όπως είπαν ο ποδοσφαιριστής του Αμπελωνιακού, εκτέλεσε το πέναλτι χωρίς να έχει σφυρίξει ο διαιτητής, όμως ο ίδιος έδειξε την σέντρα, με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, να υπάρχει εκνευρισμός και να βγουν αρκετές κίτρινες κάρτες για ποδοσφαιριστές και των δύο πλευρών.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αμπελωνιακός(Γιάννης Γκαμπέτας): Παπαδόπουλος, Γκαμπέτας, Τζιαρτζάνης, Πολύζος, Κομισόπουλος, Μπίκος, Κόκκινος, Φλέγκας, Κακαβίτσης(85’ Παπανδρέου), Μεζίνι(90’ Ρόκα), Κούρο(65’ Πασχαλίδης λ.τ.).

Δωτιέας Αγιάς(Σωτήρης Αντωνίου): Μάντζαρης, Ριζούλης, Λούγκος, Καρλιάμπας, Τσιανάκας, Πετρουτζέλης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας(80’ Τσιλούλης), Βαλαώρας(46’ Τσιρογιάννης), Τζιώλας(60’ Λώττας), Κατσίκης.

Διαιτητές: Χαλβατζάκος, Τσιγκινές, Τριάντος(Θεσσαλίας).