Βαθμολογία

Ισοπαλία, ένταση και αρκετός κόσμος στην Γιάννουλη

Μοιρασμένη απόδοση, ισόπαλο  αποτέλεσμα (1-1), αγωνία, νευρικότητα, ένταση, πάθος για νίκη και από τις 2 πλευρές, πολύ καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο, πολλά φάουλ ένθεν κακείθεν με μικροτραυματισμούς και συχνές διακοπές του αγώνα και γενικά εικόνα πραγματικού ντέρμπι από 2 μονομάχους που φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν πολύ στο μακρύ δρόμο του πρωταθλήματος, ήταν τα στοιχεία της συνάντησης στη Γιάννουλη καθώς Δήμητρα και Αχιλλέας έδειξαν και απέδειξαν πως θα παλέψουν σκληρά, διεκδικώντας στη συνέχεια τον τίτλο του πρωταθλητή.

Του Γιώργου Μπαμπάλη

Στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής στη μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος, ο Αχιλλέας μπήκε πιο αποφασιστικά στο γήπεδο από την αρχή του αγώνα, πιέζοντας τους γηπεδούχους σε όλες τις γραμμές και προσπαθώντας να πλασαριστεί στην περιοχή του Γκικούδη, επεδίωξε να σημειώσει γρήγορα τέρμα.

Η Δήμητρα ισορρόπησε το παιχνίδι προς το τέλος του πρώτου μέρους, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στην επανάληψη και δημιουργώντας φάσεις, δυσκόλεψε αρκετά τον αντίπαλο, προηγήθηκε στο σκορ από το 57΄ και ισοφαρίστηκε στο 75΄ και έχοντας απέναντί της έναν πολύ ικανό τερματοφύλακα, δεν κατάφερε τελικά να αξιοποιήσει και άλλες ευκαιρίες, που θα της έδιναν το προβάδισμα στο αποτέλεσμα.

Οι φάσεις που ξεχώρισαν και τα γκολ του αγώνα:

 

  • 5΄: ο Γκικούδης απέκρουσε δύσκολα δυνατό σουτ του Μπένου.
  • 13΄: ο Κοταρέλας εκτέλεσε μακρινό φάουλ, καταλήγοντας η μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα Κουτσουκέρα.
  • 31΄:  καλή διαγώνια πάσα του Μπένου βρήκε τον Παλιούρα Δημ., ο οποίος με καλό βηματισμό πλάσαρε σε κενή εστία, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
  • 40΄: μακρινό με καλές προϋποθέσεις σουτ του Κοταρέλα δεν είχε επιτυχή κατάληξη για την ομάδα της Γιάννουλης.
  • 53΄: στρωτό σουτ του Πατσιωτού από πλάγια θέση ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον τερματοφύλακα Κουτσουκέρα.
  • 57΄: ο Αντωνιάδης ανέτρεψε τον επερχόμενο Κοταρέλα στην περιοχή του Αχιλλέα, υποδεικνύοντας ο διαιτητής την παράβαση ως πέναλτι. Εκτέλεσε επιτυχώς ο Πατσιωτός ανοίγοντας το σκορ (1-0).
  • 61΄: ο Κουτσουκέρας απέκρουσε με τα χέρια σε κόρνερ, δυνατό σουτ του Σπανού.
  •  63΄: ο Παλιούρας Δημ. έπιασε κεφαλιά στην περιοχή της Γιάννουλης από σέντρα συμπαίχτη του, στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
  •  70΄: δυνατό συρτό σουτ του Πατσιωτού από δεξιά, κατέληξε άουτ.
  • 75΄: ο Ζαφείρης έβγαλε ωραία μακρινή σέντρα στον Παλιούρα, ο οποίος στόπαρε τη μπάλα έξω από τη μικρή περιοχή του Γκικούδη και με ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
  • 90+2΄: ατυχή έξοδο του Κουτσουκέρα εκμεταλλεύθηκε ο Πατσιωτός, ο οποίος σούταρε δυνατά από τη γραμμή της περιοχής, βρίσκοντας η μπάλα το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης σημειώθηκαν στιγμές έντασης μεταξύ των παιχτών, ενώ στην κερκίδα παρατηρήθηκαν διαπληκτισμοί και φραστικά επεισόδια ανάμεσα στους φιλάθλους. Την ομάδα του Αχιλλέα ακολούθησαν στη Γιάννουλη 60 περίπου οπαδοί από τα Φάρσαλα, οι οποίοι είχαν έντονη και αρκετά ζωηρή παρουσία στην κερκίδα, προκαλώντας όπως ήταν αναμενόμενο την αντίδραση των τοπικών φιλάθλων.

Μετά το τέλος του αγώνα ανέβηκε το θερμόμετρο της έντασης έξω από το χώρο των αποδυτηρίων καθώς τα πνεύματα ήταν οξυμένα και από τις 2 πλευρές, επικράτησε όμως, χάριν στην προσπάθεια και επέμβαση των ψυχραιμότερων, η ενδεδειγμένη ηρεμία.

Το αποτέλεσμα θεωρείται ως δίκαιο και εκείνο που διαφάνηκε από την επίδοση και απόδοση των 2 ομάδων είναι η μοιρασμένη απόδοση και σαφώς η πρόβλεψη ότι τα 2 σωματεία θα μας απασχολήσουν έντονα αγωνιστικά στη μακρά πορεία του πρωταθλήματος.

Πρέπει ωστόσο να αποφευχθούν στιγμές και ενέργειες που προκαλούν και επιφέρουν ένταση, αμαυρώνοντας την όποια καλή αγωνιστική εικόνα.

Είναι ωραίο να βλέπει κανείς τόσο κόσμο μαζεμένο (περί τα 400 άτομα) σε ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό αγώνα και ανάμεσα στους φιλάθλους να βρίσκονται πολλά παιδιά και γυναίκες, που φαίνεται πως τελευταία αρέσκονται από τη «στρογγυλή θεά» και πλαισιώνουν τα γήπεδα.

Μεταξύ των θεατών στο γήπεδο της Γιάννουλης βρέθηκαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Λάρισας Θ. Μαμάκος, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Β. Νταβαρούκας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης Γ. Πακάκης, οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ Δ. Λεωνιδάκης, Λ. Γρηγοριάδης, Τ. Γκούμας, Στ. Πουλαράκης, Ν. Δημεράς καθώς επίσης πολλοί προπονητές του νομού και ποδοσφαιριστές.

Καινούργιο κυλικείο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των θεατών, παρουσίασε η διοίκηση της Δήμητρας Γιάννουλης, δίπλα από την είσοδο και κάτω από την κερκίδα του γηπέδου.

Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ Βλιώρας, Παπαδημητρίου και Καρακώστας, οι οποίοι ήταν πολύ καλοί και αποφασιστικοί. Την κίτρινη αντίκρισαν οι Φατούρας, Πατσιωτός και Κοταρέλας από την ομάδα της Δήμητρας ενώ από τον Αχιλλέα οι Τσιανάκας, Τλούπας, Μπένος, Αντωνιάδης και Παλιούρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Γ. Μπουρνάκας – Β. Μπακογιάννης): Γκικούδης, Φατούρας, (83΄ Χατζημπίρος), Τέγος (49΄ Μακανίκας), Ζάρας, Εμμανουήλ, Θώμος, Μπαρούτας, Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Σπανός (72΄ Παναγιωτίδης).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Μ. Τριανταφυλλόπουλος) : Κουτσουκέρας, Πατσιούρας, Μακρής (55΄ Κλέϊτι), Μαργαριτόπουλος, Τσιανάκας, Τλούπας, Μπένος, Γκατζόγιας (72΄ Ζαφείρης), Λίταινας, Αντωνιάδης, Παλιούρας Δημ.